Woon- en zorgcentrum De Beukelaar

2
3996

In de wijk Hillesluis in de deelgemeente Feijenoord is het woongebouw en zorgcentrum De Beukelaar gebouwd.  Tussen de Beukelaarsstraat en West-Varkenoordseweg zijn twee gebouwen ontworpen door KOW architecten. Het woonzorg­complex is door Woonstad Rotterdam in samenwerking met Laurens ontwikkeld. BAM Woningbouw Rotterdam was verantwoordelijk voor de bouw. Het woonproject is juni 2013 opgeleverd.

De Beukelaar 7

Woonzorgcentrum
Het woonzorgcomplex bevat zes groepswoningen voor kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Het gaat om zes groepen met elk acht bewoners. De dagverzorging biedt ruimte aan circa 34 ouderen met een lichamelijke aandoening en twee inloop­projecten voor Turkse en Marokkaanse ouderen.

De 21 seniorenwoningen van het woonzorgcomplex zijn bestemd voor huurders met een zorgindicatie. Zij kunnen een beroep doen op de Zorg aan Huis diensten van Laurens. Oudere bewoners willen graag in de wijk blijven wonen en in die mogelijkheid wordt nu voorzien. Het woonzorgcomplex versterkt daarmee ook de ontwikkeling van het Hilleplein en biedt extra ontmoetingsmogelijkheden in de noordoosthoek van de wijk. Het wooncomplex bevat zes beneden- en bovenwoningen. Deze woningen zijn bestemd voor vrije sector verhuur.

De Beukelaar 5

Hilleplein
Het woonzorgcomplex versterkt ook de ontwikkeling van het Hilleplein en biedt extra ontmoetingsmogelijkheden in de noordoosthoek van de wijk. Voor Woonstad Rotterdam geldt het woonzorgcomplex als een eerste stap om invulling te geven aan het Hilleplein. In de gebiedsvisie van Hillesluis staat ‘samen pionieren, verbinden en ontmoeten‘.

Projectgegevens

Project: De Beukelaar
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Beukelaarsstraat, Feijenoord
Functie: woon- en zorgcentrum
Architect: KOW Architekten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 12 oktober 2011
Realisatie: juni 2013

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Beukelaar 51.896506, 4.514986 De Beukelaar

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Wij zijn als allochtone familie zeer blij met het nieuwe project De Beukelaar.

  Ik heb een opa die alleen Turks en Arabisch spreekt en het zou voor hem een goede motivatie zijn als hij af en toe met een ander ouder een gesprek kon voeren.

  Weet u misschien hoe wij ons kunnen inschrijven?

  Afwachtend op uw reactie,

  Met vriendelijke groet,

  Yasemin Guner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in