Woongebouw Wijnhaeve

1
6186

Wijnhaeve Blaak8 en Witte Huis

Woongebouw Wijnhaeve

De 70 meter hoge woontoren Wijnhaeve aan de Wijnhaven en de Andre van der Louwbrug (voorheen Verlengde Willemsbrug) nabij Station Blaak is in 2009 opgeleverd. Het ontwerp is van KOW Architecten in opdracht van NS Poort.

Architectuur
De woontoren met laagbouw is ontworpen in een historiserende stijl. De toren in modern-klassieke stijl heeft een gevel van glas en een bronskleurige baksteen. De Wijnhaeve toren is naar boven toe stapsgewijs steeds ranker en een soort antenne bovenop.

Appartementen
De Wijnhaeve toren is 70 meter hoog, heeft 24 woonlagen en bevat 63 appartementen. Op de begane grond is kantoorruimte ontwikkeld. In de aansluitende laagbouw langs de verlengde Willemsbrug zijn 26 appartementen ondergebracht. Onder het complex is een ondergrondse garage aangelegd.

Herontwikkeling gebied Oude Haven
Het gebied tussen de Blaak en de Oude Haven in Rotterdam heeft sinds 1993, bij de oplevering van spoortunnel, braak gelegen. Na jaren lange planvorming begint de nieuwbouw in dit gebied eindelijk vorm te krijgen. Deze plek wordt een bruisende leefomgeving bestaande uit wonen, werken en uitgaan. De nieuwbouw in het gebied bestaat naast Woontoren Wijnhaeve (2009) uit Blaakhaven (2013), Kantoor Blaak 8 (2012) en het nieuwe Gelderseplein (2013). Ook is in 2010 het ontbrekende gebouw in het rijtje van monumentale Wijnhavenpanden, Wijnhaven nr. 23 nieuw gebouwd.

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Wijnhaeve”]

Projectgegevens

Naam: Wijnhaeve
Status: gerealiseerd
Lokatie: Wijnhaven
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect: KOW Architecten
Opdrachtgever: NS Poort
Start bouw: juni 2006
Realisatie: 2009

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Wijnhaeve 51.918581, 4.490181

1 REACTIE

  1. Mooie toren. Was er ook nagedacht over een publieke doorgang van de Wijnhaven of de Verlengde Willemsbrug naar het Gelderseplein?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in