Tuinbuurt Vrijlandt – verkoop start medio 2021

13
12096

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een nieuwe groene energie neutrale stadsbuurt met 290 huur- en koopwoningen. De nieuwbouw krijgt een tuindorp uitstraling bestaande uit laagbouw met voornamelijk grondgebonden woningen zowel geschakelde- als vrijstaande woningen alsmede (senioren) appartementen. Tuinbuurt Vrijlandt wordt gerealiseerd in de wijk Lombardijen in stadsdeel IJsselmonde Rotterdam. De nieuwe buurt wordt gebouwd op een braakliggende in Smeetsland Noord, grenzend aan Vreewijk. Halverwege 2021 start de verkoop. De bouw start vermoedelijk eind 2021.

Plan Ballast Nedam wint aanbesteding

Eind november 2019 werd bekend dat het nieuwbouw plan van Karres & Brands, KOW Architecten en Ballast Nedam de aanbesteding heeft gewonnen in opdracht van de gemeente Rotterdam en wooncorporatie Havensteder. Karres en Brands maakte het stedenbouwkundig plan en ontwerp voor het landschap en de openbare ruimte van het tuindorp. Het ontwerp voor de architectuur is van KOW Architecten

Woningen voor gezinnen

De nieuwe wijk zal volgens de gemeente en wooncorporatie Havensteder een belangrijke kwaliteitsimpuls zijn voor de regio, en bijdragen aan het behoud van gezinnen en middengroepen in dit deel van Rotterdam. Havensteder neemt honderd woningen af, waaronder vijftig (senioren)appartementen. Daarmee levert het plan volgens hen ook een belangrijke bijdrage aan de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).

Alle woningen komen te liggen in een “rustige oase met water en groen waar wandelen en fietsen de hoofdvervoersmethoden vormen”. De tuindorp uitstraling dankt het plan verder aan de erkers en de detaillering in het metselwerk. Door nestkasten, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een buurtkas sluit deze wijk volgens Ballast Nedam, de gemeente en Havensteder helemaal aan op de 21e eeuw.

Verkoop en verhuur woningen

In Tuinbuurt Vrijlandt komen verschillende woningtypen in verkoop: rijwoningen, poortwoningen, drie onder een kapwoningen, tweekappers met een garage en vrijstaande woningen in verschillende afmetingen en verschijningstypen. Je kunt er aan het water wonen of met uitzicht op speeltuinen en langs kindvriendelijke straten.

Halverwege 2021 start de verkoop. De start verhuur van de woningen staat gepland in 2022. Verkoop informatie: projectwebsite

Planning bouw Tuinbuurt Vrijlandt

In september 2020 is gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Het ophoogde terrein moet ongeveer een jaar lang blijven liggen om de onderlaag van de grond goed samen te drukken voordat er gebouwd kan worden. Het bestemmingsplan wordt eind 2020 vastgesteld en alle ontwerpen worden verder uitgewerkt. De woningbouw start naar verwachting eind 2021.

Projectgegevens

Naam: Tuinbuurt Vrijlandt
Status: In ontwikkeling
Locatie: Molenvliet
Deelgebied: Lombardijen
Architecten: KOW, Karres en Brands
Opdrachtgever: Ballast Nedam, Havensteder, Gemeente Rotterdam
Start: n.n.b.
Realisatie: n.n.b.

Projecten in Rotterdam van deze architect:

13 REACTIES

  1. Geachte heer, mevrouw,

    Wij hebben zowel interesse in de grondgebonden woningen als de senioren appartementen.
    Bij voorkeur de koophuizen!

  2. Heb ook wel interesse in een benedenwoning of seniorenwoning.
    Graag meer informatie over de prijzen en wanneer gaan ze van start met bouwen.

  3. Beste, heb interesse in een benedenwoning of seniorenwoning, graag meer informatie. Op welk termijn gaat de bouw van de woningen van start. Mvg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here