Tuinbuurt Vrijlandt – bouw gestart

15
20692

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een nieuwe groene energie neutrale stadsbuurt met 290 huur- en koopwoningen. De nieuwbouw krijgt een tuindorp uitstraling bestaande uit laagbouw met voornamelijk grondgebonden woningen zowel geschakelde- als vrijstaande woningen alsmede (senioren) appartementen. Tuinbuurt Vrijlandt wordt gerealiseerd in de wijk Lombardijen in stadsdeel IJsselmonde Rotterdam op een braakliggende in Smeetsland Noord, grenzend aan Vreewijk. Het ontwerp is van KOW architecten en Karres en Brands in opdracht van Ballast Nedam, Havensteder en de gemeente Rotterdam. Op 23 december 2021 is gestart met de bouw van 100 sociale huurwoningen. In juni 2021 is de verkoop gestart met de eerste fase van de koopwoningen.

Verkoop woningen Tuinbuurt Vrijlandt gestart

Tuinbuurt Vrijlandt wordt gerealiseerd in IJsselmonde Rotterdam aan de rand van tuindorp Vreewijk tussen de Jan Vrijlandtsingel, Ogierssingel, Mr. Arend van der Woudenslaan en de Molenvliet. De nieuwe buurt is geïnspireerd op de tuindorpstijl die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in Nederland werd geïntroduceerd. Tuindorpen typeren zich door specifieke ruimtelijke en sociale kenmerken met veel groen. Zo wordt veel gebruik gemaakt van groene erfafscheidingen, in de vorm begroeide hekwerken en diverse soorten hagen. Het toepassen van decoratieve elementen zoals poorten en ornamenten zijn een typisch kenmerk van de befaamde tuindorparchitectuur.

In Tuinbuurt Vrijlandt komen verschillende woningtypen in verkoop: rijwoningen, poortwoningen, drie onder een kapwoningen, tweekappers met een garage en vrijstaande woningen in verschillende afmetingen en verschijningstypen. Je kunt er aan het water wonen of met uitzicht op speeltuinen en langs kindvriendelijke straten. De verkoop vindt in fase plaats.

Verkoop informatie: projectwebsite

Huurwoningen Havensteder

De nieuwe wijk zal volgens de gemeente en wooncorporatie Havensteder een belangrijke kwaliteitsimpuls zijn voor de regio, en bijdragen aan het behoud van gezinnen en middengroepen in dit deel van Rotterdam. Havensteder neemt 100 sociale huurwoningen af, waaronder 50 (senioren)appartementen. Daarmee levert het plan volgens hen ook een belangrijke bijdrage aan de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).

De bouw van de sociale huurwoningen is in december 2021 gestart. De verhuur van de woningen start eind 2022. Meer informatie huurwoningen: Havensteder

Plan Ballast Nedam wint aanbesteding

Eind november 2019 werd bekend dat het nieuwbouw plan van Karres & Brands, KOW Architecten en Ballast Nedam de aanbesteding heeft gewonnen in opdracht van de gemeente Rotterdam en wooncorporatie Havensteder. Karres en Brands maakte het stedenbouwkundig plan en ontwerp voor het landschap en de openbare ruimte van het tuindorp. Het ontwerp voor de architectuur is van KOW Architecten

Projectgegevens

Naam: Tuinbuurt Vrijlandt
Status: In uitvoering
Locatie: Molenvliet
Deelgebied: Lombardijen
Architecten: KOW, Karres en Brands
Opdrachtgever: Ballast Nedam, Havensteder, Gemeente Rotterdam
Start: 2021
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Tuinbuurt vrijlandt 51.881260, 4.518986

Projecten in Rotterdam van deze architect:

15 REACTIES

  1. Geachte heer, mevrouw,

    Wij hebben zowel interesse in de grondgebonden woningen als de senioren appartementen.
    Bij voorkeur de koophuizen!

  2. Heb ook wel interesse in een benedenwoning of seniorenwoning.
    Graag meer informatie over de prijzen en wanneer gaan ze van start met bouwen.

  3. Beste, heb interesse in een benedenwoning of seniorenwoning, graag meer informatie. Op welk termijn gaat de bouw van de woningen van start. Mvg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in