Tuinbuurt Vrijlandt – definitief plan bekend

11
4882

Tuinbuurt Vrijlandt wordt energieneutrale wijk met 290 huur- en koopwoningen. De nieuwbouwwijk krijgt een tuindorp uitstraling. De nieuwbouw bestaat uit laagbouw, voornamelijk grondgebonden woningen zowel geschakelde als vrijstaande woningen alsmede (senioren) appartementen. Tuinbuurt Vrijlandt wordt gerealiseerd op een braakliggende in Rotterdam Lombardijen, Smeetsland Noord, grensend aan Vreewijk.

Plan Ballast Nedam wint aanbesteding

Eind november 2019 werd bekend dat het nieuwbouw plan van Karres & Brands, KOW Architecten en Ballast Nedam de aanbesteding heeft gewonnen in opdracht van de gemeente Rotterdam en wooncorporatie Havensteder. Karres en Brands maakte het stedenbouwkundig plan en ontwerp voor het landschap en de openbare ruimte van het tuindorp. Het ontwerp voor de architectuur is van KOW Architecten

Woningen voor gezinnen

De nieuwe wijk zal volgens de gemeente en de corporatie een belangrijke kwaliteitsimpuls zijn voor de regio, en bijdragen aan het behoud van gezinnen en middengroepen in dit deel van Rotterdam. Havensteder neemt honderd woningen af, waaronder vijftig (senioren)appartementen. Daarmee levert het plan volgens hen ook een belangrijke bijdrage aan de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).

Alle woningen komen te liggen in een “rustige oase met water en groen waar wandelen en fietsen de hoofdvervoersmethoden vormen”. De tuindorp uitstraling dankt het plan verder aan de erkers en de detaillering in het metselwerk. Door nestkasten, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een buurtkas sluit deze wijk volgens Ballast Nedam, de gemeente en Havensteder helemaal aan op de 21e eeuw. Tuinbuurt Vrijlandt krijgt minimaal 4 sterren van het DGBC Woonmerk.

Projectgegevens

Naam: Tuinbuurt Vrijlandt
Status: In ontwikkeling
Locatie: Molenvliet
Deelgebied: Lombardijen
Architecten: KOW, Karres en Brands
Opdrachtgever: Ballast Nedam, Havensteder, Gemeente Rotterdam
Start: n.n.b.
Realisatie: n.n.b.

Projecten in Rotterdam van deze architect:

11 REACTIES

  1. Beste, heb interesse in een benedenwoning of seniorenwoning, graag meer informatie. Op welk termijn gaat de bouw van de woningen van start. Mvg.

  2. Heb ook wel interesse in een benedenwoning of seniorenwoning.
    Graag meer informatie over de prijzen en wanneer gaan ze van start met bouwen.

  3. Geachte heer, mevrouw,

    Wij hebben zowel interesse in de grondgebonden woningen als de senioren appartementen.
    Bij voorkeur de koophuizen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here