Asterlo nieuwbouw Zuidwijk

13
16692

Asterlo is de naam van een nieuw woongebouw met 51 huurwoningen met in de plint de winkels Albert Heijn en Gall & Gall. De nieuwbouw wordt gebouwd aan de Asterlo het kloppende hart van de wijk Zuidwijk in Rotterdam Zuid. Ahold, ontwikkelaar Ten Brinke Groep en de gemeente Rotterdam tekenden hiervoor 7 juni 2016 een ontwikkelovereenkomst. In het najaar 2018 start de bouw.

Asterlo_woningen_winkels_Rotterdam

Woongebouw Asterlo met 51 appartementen

In het woongebouw worden 51 huurappartementen in het middensegment gerealiseerd. De woningen zijn geschikt voor senioren vanwege de toegankelijkheid van het gebouw en de aanwezigheid van een lift, maar bijvoorbeeld ook voor andere buurtbewoners die willen doorgroeien naar een grotere woning. Het gebouw heeft een kleinschalig karakter maar zal met zijn 7 verdiepingen en moderne architectuur een duidelijk herkenningspunt zijn voor de buurt.

Asterlo_Woningen_winkels_2

Winkelplint Ahold

De woontoren komt boven een winkelplint met een vestiging van Albert Heijn en Gall & Gall. De plint biedt naast deze twee winkels nog 380 m² winkelruimte. Op het dak van de winkels komt parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen. Voor het winkelend publiek komen op het plein en rondom de winkels ca. 130 parkeerplaatsen.

Asterlo_Woningen_winkels_3

Herinrichting plein

De nieuwbouw komt op een deel van plek waar nu de weekmarkt plaats vindt aan de Asterlo. De Sporthal Asterlo langs de Slinge is begin 2016 hier ook voor gesloopt. Al eerder probeerde het Ahold-concern een grote Albert Heijn en een appartementencomplex te bouwen aan het Asterlo. In 2013 stopte de ontwikkeling op het laatste moment als gevolg van de marktsituatie.

Voor de bouw is in het voorjaar 2018 het plein voor de winkels opnieuw ingericht. De weekmarkt verhuist van de toekomstige bouwlocatie naar het nieuw ingerichte plein. De komst van de nieuwe winkels en de verplaatsing van de weekmarkt heeft een versterkende werking op elkaar en op de aangrenzende bestaande winkelplint. In 2019 staat de oplevering Asterlo gepland.

Meer info: gemeente Rotterdam

Projectgegevens

Naam: Asterlo
Status: In ontwikkeling
Lokatie: Asterlo
Deelgemeente: Charlois, Zuidwijk
Categorie: Wonen , winkels
Architect: De Zwarte Hond
Opdrachtgever: Ten Brinke Groep
Start bouw: najaat 2018
Realisatie: 2019

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Asterlo 51.874026, 4.483083

13 REACTIES

 1. Nieuwe winkels?? Nou volgens mij zitten AH en Gall&Gall verderop op de slinge dus niks nieuws alleen weer meer leegstand omdat die winkels dan daar weggaan.

 2. Ik woon al 16 jaren in deze buurt en zou heel graag in aanmerking willen komen voor deze appartement.
  Zou ook graag de voorwaarden willen weten van deze appartementen.
  Graag zie ik uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  N.Patadien

 3. Ik woon al ruim 13 jaar in de buurt en kom graag in aanmerking voor zo’n appartement. Waar kan ik me inschrijven voor het appartement op de hoogste verdieping en op de hoek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here