Asterlo nieuwbouw Zuidwijk

16
34651

Asterlo is de naam van een nieuw woongebouw met 51 huurwoningen met in de plint de winkels Albert Heijn en Gall & Gall. De nieuwbouw is gebouwd aan de Asterlo het kloppende hart van de wijk Zuidwijk in Rotterdam Zuid. Het ontwerp is van architectenbureau De Zwarte Hond in opdracht van ontwikkelaar en bouwer Ten Brinke Groep. Op 1 mei 2020 werd het nieuwbouwproject opgeleverd.

Asterlo Rotterdam 4

Woongebouw Asterlo met 51 appartementen

In het woongebouw worden 51 huurappartementen van ca. 85 m2 in het middensegment gerealiseerd. De woningen zijn geschikt voor senioren vanwege de toegankelijkheid van het gebouw en de aanwezigheid van een lift, maar bijvoorbeeld ook voor andere buurtbewoners die willen doorgroeien naar een grotere woning. Het gebouw heeft een kleinschalig karakter maar zal met zijn 7 verdiepingen en moderne architectuur een duidelijk herkenningspunt zijn voor de buurt.

Voor meer informatie met betrekking tot de huurappartementen kunt u mailen naar: stella.graaf@catella-investment.com

Asterlo Rotterdam 3

Winkelplint Ahold

De woontoren komt boven een winkelplint met een vestiging van Albert Heijn en Gall & Gall. De plint biedt naast deze twee winkels nog 380 m² winkelruimte. Op het dak van de winkels komt parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen. Voor het winkelend publiek komen op het plein en rondom de winkels ca. 57 parkeerplaatsen.

Asterlo Rotterdam 2

In het najaar 2018 is de bouw gestart door bouwer Ten Brinke Groep. In september 2018 verkocht ontwikkelaar en bouwer Ten Brinke Groep het nieuwbouwproject aan Catella Real Estate. Op 1 mei 2020 is het gebouw opgeleverd.

Asterlo Rotterdam 1

Herontwikkeling Asterlo 2013-2020

De nieuwbouw staat op een deel van plek waar de weekmarkt plaats vond. De Sporthal Asterlo langs de Slinge is begin 2016 hier ook voor gesloopt. Al eerder probeerde het Ahold-concern een grote Albert Heijn en een appartementencomplex te bouwen aan het Asterlo. In 2013 stopte de ontwikkeling op het laatste moment als gevolg van de marktsituatie.

In het september 2018 is de bouw gestart door bouwer Ten Brinke Groep. In september 2018 verkocht ontwikkelaar en bouwer Ten Brinke Groep het nieuwbouwproject aan Catella Real Estate. Hierna startte ook de bouw van Asterlo.

Projectgegevens

Naam: Asterlo
Status: In aanbouw
Lokatie: Asterlo
Deelgemeente: Charlois, Zuidwijk
Categorie: Wonen , winkels
Architect: De Zwarte Hond
Opdrachtgever: 
Ten Brinke Groep
Start bouw:
najaar 2018
Realisatie: 1 mei 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Asterlo 51.874026, 4.483083 Asterlo woningbouw

16 REACTIES

 1. Ik ga binnenkort met pensioen en zou graag willen weten of ik in aanmerking kan komen voor een van deze appartementen. Mvg. J. de Vink

 2. Ik wil mij ook graag inschrijven voor een appartement op de bovenste etage en op de hoek, wij zijn allebei gepensioneerd. Dus als ik het goed begrepen heb behoren wij tot de doelgroep. J.Vos

 3. Ik woon al ruim 13 jaar in de buurt en kom graag in aanmerking voor zo’n appartement. Waar kan ik me inschrijven voor het appartement op de hoogste verdieping en op de hoek?

 4. Ik woon al 16 jaren in deze buurt en zou heel graag in aanmerking willen komen voor deze appartement.
  Zou ook graag de voorwaarden willen weten van deze appartementen.
  Graag zie ik uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  N.Patadien

 5. Nieuwe winkels?? Nou volgens mij zitten AH en Gall&Gall verderop op de slinge dus niks nieuws alleen weer meer leegstand omdat die winkels dan daar weggaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in