Nieuw Crooswijk – Huis van Wensen

0
7042

Nieuw Crooswijk Huis van Wensen 2

Eengezinswoningen Huis van Wensen – Nieuw Crooswijk

In Nieuw Crooswijk is in 2015 de 37 eengezinswoningen met de naam Huis van Wensen gerealiseerd. Dit deelplan in het 5e Blok in Nieuw Crooswijk biedt ruimte aan 37 eengezinswoningen met royale achtertuin. Huis van Wensen is ontworpen ontwerpen door vijf verschillende architectenbureaus. Alle ontwerpen hebben eigen kenmerken die al zijn gebouwd in de eerdere fasen van Nieuw Crooswijk.

Nieuw Crooswijk Huis van Wensen 3

Gezinshuizen

De 37 eengezinswoningen met ruime tuinen, Huis van Wensen, zijn koopwoningen en zijn middels co-creatie gerealiseerd. Doormiddel van woon workshops hadden geïnteresseerden inspraak in de verdere uitwerking van de woningen. De koopsommen van deze woningen waren, afhankelijk van de uitvoering, vanaf ca. € 235.000,- (uitgaande van een tweelaagse woning met royale achtertuin en eigen parkeerplaats).

De bouw startte op 27 oktober 2014, in het voorjaar 2015 werden de eerste woningen worden opgeleverd. De vijf architecten Architect van de woningen zijn Brink architectuur en stedenbouw, De Zwarte Hond, Drost + van Veen, Jeroen Schipper Architecten en Geurst en Schulze Architecten.

Nieuw Crooswijk Huis van Wensen 1

Bouwplan Nieuw Crooswijk

Huis van Wensen is gerealiseerd in het 5e Blok (bouwblok F uit het bouwplan Nieuw Crooswijk). Dit bouwblok is tegen de bestaande bebouwing van de Rusthoflaan aan gebouwd. Hiermee is het gedeeltelijk afgebroken bouwblok weer gesloten gemaakt. In het bouwblok zijn naast de 37 koopwoningen in Huis van Wensen ook 52 nieuwe huurappartementen gebouwd.

Projectgegevens

Naam: Huis van Wensen
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Wandeloord – Nieuw Crooswijk
Deelgemeente: Kralingen-Crooswijk
Categorie: Woningbouw
Architect: Diverse architecten
Opdrachtgever: OCNC, Heijmans Vastgoed
Start bouw: 27 oktober 2016
Realisatie: 2016
Programma: 
37 eengezinswoningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Huis van Wensen 51.937035, 4.494548 Huis van Wensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in