Berninitoren Prinsenland – verkoop start

13
26666

De Berninitoren wordt een nieuw woongebouwen in Prinsenland Rotterdam. In de nieuwbouw komen 72 koopappartementen. Het ontwerp van het circa 70 meter hoge gebouw is van Mix Architectuur in opdracht van NBU (Nederlandse Bouw Unie). De officiele verkoop van de Berninitoren start in maart 2022. Tegelijk wordt het woongebouw aan het Bramanteplein ontwikkeld met huurwoningen.

Berninitoren

Berninitoren vertraagd – protesten afgewezen – verkoop start

De bouw van de Berninitoren is vertraagd is doordat omwonenden ruim acht jaar bezig zijn met protesten tegen de bouw ervan. Bezwaren en rechtszaken tot aan de Raad van State aan toe hebben vooral heel veel moeite gekost, maar het heeft niet geholpen. De bezwaren over aantasting van het park en beperking van het uitzicht werden afgewezen. De toren komt er. De voorinschrijving voor de verkoop loopt van 11 t/m 24 februari.

Koopappartementen

De Berninitoren bestaat uit 72 appartementen, verdeeld over twintig verdiepingen. De Berninitoren komt aan de oever van, en deels in, de Prinsenplas te liggen. De zonnepanelen worden in de gevel, in plaats van in het dak, verwerkt. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Met zijn afgeronde vorm, transparante uitstraling en open plint is het een eigentijds icoon aan de plas.

De 20 woonlagen tellen 2, 3 of 4 appartementen per verdieping. Alle appartementen hebben een veelzijdig uitzicht over Rotterdam. Woonoppervlaktes lopen uiteen vanaf ca. 90m² tot een zeer royale ca. 220m².

Meer projectwebsite

Berninitoren

Plein Prinsenplas

Door de parkeerruimte van de Berninitoren geheel onder de grond te plaatsen ontstaat daarboven een levendig, openbaar plein aan de Prinsenplas. Langs en door de transparante plint is er vrij doorzicht naar het water. Deze zichtlijn wordt verder versterkt door het dek getrapt uit te voeren. Onder de toren en het dek van BERNINI ROTTERDAM wordt een parkeervoorziening gerealiseerd die door de toepassing van een ingenieus parkeerliftsysteem ruimte biedt voor het stallen van meer dan 100 auto’s. Alle bewoners van de woontoren krijgen hier het exclusieve gebruiksrecht voor tenminste 1 van deze parkeerplaatsen.  Deze kwalitatieve parkeeroplossing met openbaar dek biedt een verrijking van de openbare ruimte en verkleint de druk op de omliggende parkeerfaciliteiten.

Parklandschap

De nieuwe Bramantetoren en Berninitoren zijn onderdeel van een integrale planvisie waarin er bijzondere aandacht besteedt wordt aan de ligging in het collectieve parklandschap en het bevorderen van contact en interactie.

Meer nieuwbouw Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Berninitoren
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Berninistraat, Madernastraat
Deelgemeente:
 Prins Alexander
Categorie: 72 woningen
Architect: Mix architecten
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Berninitoren 51.937500, 4.548200 Berninitoren woontoren

13 REACTIES

 1. Goedenavond,

  Zeer benieuwd en nieuwsgierig naar dit project. Graag zou ik meer informatie hierover willen krijgen.

  Met vriendelijke groet,
  Carmen

 2. Geachte heer / mevrouw,
  Ben er benieuwd wanneer de inschrijving voor de Berninitoren begint.
  Ik wordt graag geïnformeerd.
  Dank u.

 3. Super mooi project graag blijf ik op de hoogte van de bouw berninitoren ! Gr robert van de veerdonk

 4. Ook wij zijn geïnteresseerd in dit project
  Berninitoren en willen graag op de hoogte van de ontwikkelingen gehouden worden.

  Met vriendelijke groet
  Ruud van schaik

 5. Mijne dames, heren,
  Wij zijn zeer geinteresseerd in het project Berninitoren en willen graag op de hoogte van de ontwikkelingen gehouden worden.
  Met vriendelijke groet,
  Peter Timmerman

 6. Ik ben geïnteresseerd in deze nieuwbouw. Graag ontvang ik tzt meer informatie en berichten omtrent de eventuele inschrijving
  Met vriendelijke groet,

  Ellie Dees

 7. Wat een fantastisch nieuws , graag ontvang ik alle benodigde informatie voor de Berninitoren!!

 8. Mijne heren,
  Ik ben zeer geïnteresseerd in dit mooie project en word gaarne door u geïnformeerd en op de hoogte gehouden.
  Met vriendelijke groet,
  Teus van Vliet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in