Berninitoren Prinsenland

4
2556

De Berninitoren wordt twee nieuwe woongebouwen in Prinsenland Rotterdam. In de nieuwbouw komen 72 koopappartementen. Het ontwerp van het circa 70 meter hoge gebouw is van Mix Architectuur in opdracht van NBU (Nederlandse Bouw Unie). De start van de bouw van beide woongebouwen is gepland voor de tweede helft van 2021.

Berninitoren

Koopappartementen

De Berninitoren bestaat uit 72 appartementen, verdeeld over twintig verdiepingen. De Berninitoren komt aan de oever van, en deels in, de Prinsenplas te liggen. De zonnepanelen worden in de gevel, in plaats van in het dak, verwerkt. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Met zijn afgeronde vorm, transparante uitstraling en open plint is het een eigentijds icoon aan de plas.

Berninitoren

Plein Prinsenplas

Door de parkeerruimte van de Berninitoren geheel onder de grond te plaatsen ontstaat daarboven een levendig, openbaar plein aan de Prinsenplas. Langs en door de transparante plint is er vrij doorzicht naar het water. Deze zichtlijn wordt verder versterkt door het dek getrapt uit te voeren. Autoliften zorgen voor 30 extra parkeerplaatsen, wat het totaal op 102 brengt. Deze kwalitatieve parkeeroplossing met openbaar dek biedt een verrijking van de openbare ruimte en verkleint de druk op de omliggende parkeerfaciliteiten.

Parklandschap

De nieuwe Bramantetoren en Berninitoren zijn onderdeel van een integrale planvisie waarin er bijzondere aandacht besteedt wordt aan de ligging in het collectieve parklandschap en het bevorderen van contact en interactie.

Meer nieuwbouw Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Berninitoren
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Berninistraat, Madernastraat
Deelgemeente:
 Prins Alexander
Categorie: 72 woningen
Architect: Mix architecten
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Berninitoren 51.937500, 4.548200 Berninitoren woontoren

Projecten in Rotterdam van deze architect:

4 REACTIES

  1. Mijne heren,
    Ik ben zeer geïnteresseerd in dit mooie project en word gaarne door u geïnformeerd en op de hoogte gehouden.
    Met vriendelijke groet,
    Teus van Vliet

  2. Wat een fantastisch nieuws , graag ontvang ik alle benodigde informatie voor de Berninitoren!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here