Wonen in park de Twee Heuvels

0
9042

In park De Twee Heuvels in Rotterdam Zuid komen twee buurtschappen met in totaal 32 woningen. MIX architectuur, Maak Space en ontwikkelaar de Nederlandse Bouw Unie (NBU) en wonnen in april 2020 de tender van gemeente Rotterdam. Naar verwachting start de verkoop medio 2021 en de bouw later dat jaar.

Park Twee Heuvels wonen MixArchitectuur

De nieuwe buurt in park De Twee Heuvels is onderdeel van een omvangrijke gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord-City deel van uitmaakt. De nieuwbouw komt aan de rand van het park De Twee Heuvels aan de Dwarsdijk in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Aan weerszijden van Zwembad IJsselmonde komt een cluster met respectievelijk achttien en veertien woningen. Er is sprake van een kleinschalige parkachtige setting met een bijzonder onderscheidend woonmilieu dat ontspannen aansluit bij het park.

Park Twee Heuvels wonen MixArchitectuur 2

Wonen in een natuurlijke groene omgeving

Het gaat om de bouw van 20 twee-onder-één-dak en 12 drie-onder-één-dak voor de vrije verkoop in het hoger en top segment. De woningen komen in twee nieuwe buurtschappen, aan de rand van Park De Twee Heuvels aan de Dwarsdijk in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Het Ruisende Riet, met 18 woningen, sluit qua inrichting van het gebied aan op de bestaande en nog aan te leggen sloten. Bij de 14 woningen van De Bloeiende Bende zijn kleur en bloei leidend. De woningen zijn per buurtschap met elkaar verbonden door een collectief groen binnenhof.

Park Twee Heuvels wonen MixArchitectuur 1

Meer: nieuwbouw Rotterdam Zuid

Projectgegevens

Naam: Wonen park de Twee heuvels
Status: in ontwikkeling
Adres: Dwarsdijk
Deelgebied: IJsselmonde
Categorie: wonen
Architect: Mix architectuur
Opdrachtgever: 
NBU, Gemeente Rotterdam
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Wonen park de Twee Heuvels 51.891855, 4.540787

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in