Bramantecarré – Prinsenland

11
17124

Het Bramantecarré wordt een nieuw woongebouw aan het Bramanteplein in Prinsenland Rotterdam. In de circa 20 meter hoge nieuwbouw komen 24 huurwoningen. Het ontwerp van het Bramantetoren is van Mix Architectuur in opdracht van NBU (Nederlandse Bouw Unie). Ook het ontwerp van de naastgelegen Berninitoren is van Mix Architectuur. De start van de bouw van beide woongebouwen is gepland in 2022. De verhuur start in 2023.

Bramantecarre

Bramanteplein

Het Bramantecarré komt aan het Bramanteplein te liggen, op de plek waar nu nog een parkeerterrein te vinden is. Het gaat hier om een appartementgebouw met 24 huurwoningen in het middensegment, verdeeld over zes verdiepingen. Op de begane grond komt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum of een huisartsenpraktijk.

Bramantecarre

24 huurwoningen

Het gebouw krijgt verticaal groen met royale begroeiing aan de balkons. De begane grond van het Bramantecarré krijgt door de ruimte met maatschappelijke functie een open karakter. De positionering van deze ruimte zorgt voor connectie met de omliggende functies, zodat een levendig healthplein kan ontstaan. In de zes bouwlagen boven de plint komen 24 flexibel in te delen driekamerappartementen met op de hoek gelegen terrassen. In de gevel geïntegreerde bloembakken en nestkasten maken het gebouw natuurinclusief.

Parklandschap

De nieuwe Bramantetoren en Berninitoren zijn onderdeel van een integrale planvisie waarin er bijzondere aandacht besteedt wordt aan de ligging in het collectieve parklandschap en het bevorderen van contact en interactie.

Meer projectwebsite

Meer nieuwbouw Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Bramantecarré
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Bramanteplein
Deelgemeente:
 Prins Alexander – Prinsenland
Categorie: 24 woningen
Architect: Mix Architectuur
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

11 REACTIES

 1. Graag zou ik en mijn vrouw ons willen inschrijven om in aanmerking te komen voor 1 van deze appartementen. Hoe kunnen wij ons hiervoor inschrijven en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

 2. heel graag komen wij in aanmerking voor een 3 kamer appartement in Bramantecarre,wegens gezondheidsproblemen zoeken wij een gelijkvloerse woning.
  heel graag horen we meer informatie hierover.

 3. Ik heb interesse voor de huurappartementen Bramantecarre’
  Heb je voor de appartementen een woon pas nodig, hoeveel wordt de huur en waar kan je je inschrijven?
  Ik zou graag op de hoogte gehouden willen worden.
  Hartelijk dank,

  Josien Kruis

 4. Wij hebben interesse in het project Bramantecarre te Prins Alexander.
  Graag zouden wij vernemen bij welke instantie je kunt inschrijven voor deze woningen.
  Met vriendelijk groet
  L.D’Errico

 5. Goedenavond,

  Mijn vriend en ik zijn geïnteresseerd in het project Bramantecarre in Prinsenland en zouden graag de benodigde informatie willen ontvangen.

 6. Wat een fantastisch nieuws , graag ontvang ik alle benodigde informatie over Bramantecarre!!

 7. Hallo wij zijn ook geinteresseerd in het project Bramatecarre in Prinsenland graag willen wij op de hoogte gehouden worden voor het huren van deze woningen en willen u graag vragen waar wij ons kunnen inschrijven op deze woningen
  Vriendelijke Groet
  Arnold van den Bosch

 8. Mijne dames, heren,
  Wij zijn zeer geinteresseerd in het project Bramatecarre en willen graag op de hoogte van de ontwikkelingen gehouden worden.
  Met vriendelijke groet,
  Peter Timmerman

 9. Hallo,
  Wij hebben interesse in het project Bramantecarre te Prins Alexander.
  Graag zouden wij vernemen bij welke instantie je kunt inschrijven voor deze woningen….
  De reden is dat we dan met het verhuizen naar deze appartementen, een eengezinswoning achterlaten voor de doorstroming van starters met een gezin.

  Vriendelijk dank,
  Angela van Hees

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in