Bramantecarré – Prinsenland

2
897

Het Bramantecarré wordt een nieuw woongebouw aan het Bramanteplein in Prinsenland Rotterdam. In de circa 20 meter hoge nieuwbouw komen 24 huurwoningen. Het ontwerp van het Bramantetoren is van Mix Architectuur in opdracht van NBU (Nederlandse Bouw Unie). Ook het ontwerp van de naastgelegen Berninitoren is van Mix Architectuur. De start van de bouw van beide woongebouwen is gepland voor de tweede helft van 2021.

Bramantecarre

Bramanteplein

Het Bramantecarré komt aan het Bramanteplein te liggen, op de plek waar nu nog een parkeerterrein te vinden is. Het gaat hier om een appartementgebouw met 24 huurwoningen in het middensegment, verdeeld over zes verdiepingen. Op de begane grond komt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum of een huisartsenpraktijk.

Bramantecarre

24 huurwoningen

Het gebouw krijgt verticaal groen met royale begroeiing aan de balkons. De begane grond van het Bramantecarré krijgt door de ruimte met maatschappelijke functie een open karakter. De positionering van deze ruimte zorgt voor connectie met de omliggende functies, zodat een levendig healthplein kan ontstaan. In de zes bouwlagen boven de plint komen 24 flexibel in te delen driekamerappartementen met op de hoek gelegen terrassen. In de gevel geïntegreerde bloembakken en nestkasten maken het gebouw natuurinclusief.

Parklandschap

De nieuwe Bramantetoren en Berninitoren zijn onderdeel van een integrale planvisie waarin er bijzondere aandacht besteedt wordt aan de ligging in het collectieve parklandschap en het bevorderen van contact en interactie.

Projectgegevens

Naam: Bramantecarré
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Bramanteplein
Deelgemeente:
 Prins Alexander – Prinsenland
Categorie: 24 woningen
Architect: Mix Architectuur
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

 1. Hallo,
  Wij hebben interesse in het project Bramantecarre te Prins Alexander.
  Graag zouden wij vernemen bij welke instantie je kunt inschrijven voor deze woningen….
  De reden is dat we dan met het verhuizen naar deze appartementen, een eengezinswoning achterlaten voor de doorstroming van starters met een gezin.

  Vriendelijk dank,
  Angela van Hees

 2. Mijne dames, heren,
  Wij zijn zeer geinteresseerd in het project Bramatecarre en willen graag op de hoogte van de ontwikkelingen gehouden worden.
  Met vriendelijke groet,
  Peter Timmerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here