Hang 4 wordt hotel

2
5936

De voormalige kantoorgebouwen aan het Hang 4, 5 en 6 aan de Steigersgracht in het centrum van Rotterdam worden getransformeerd tot een hotel / hostel met 143 kamers en 350 slaapplaatsen. Het ontwerp van is van Van Wilsum Van Loon Architectuur en Stedenbouw in opdracht van o.a. vastgoedondernemer Kick Smol in samenwerking met Van Herkgroep.

Rotterdamse laag

De huidige kantoorgebouwen aan het Hang stammen uit de jaren vijftig. Het nieuwe uiterlijk van het hotel aan het Hang krijgt een steenachtige onderbouw als Rotterdamse laag en een glazen abstracter vormgegeven opbouw die wordt voorzien van geperforeerde verticale vinnen. De hoogte zal ca. 35 meter zijn, dit is de maximale hoogte in het bestemmingsplan. Het totale plan heeft een oppervlakte van 6.000 m2.

Hang en Steigersgracht

Het Hang aan de Steigersgracht ligt midden in het centrum van Rotterdam. Direct naast Hang 4, tegenover de Markthal is sinds 2009 de Jan prins School gevestigd. De huidige gebouwen aan de Hang zijn gebouwd in de wederopbouw.

Hang 4 en 5 ontwerp architect Fledderus

Het gebouw aan het Hang 4-5 is gebouwd tussen 1957-1961. Het gebouw heeft het uiterlijk van een kantoor maar is gebouwd als weeshuis. Het is ontworpen door architect R.H. Fledderus van de dienst Stadsontwikkeling Rotterdam. Hij ontwierp ook samen met Kraaijvanger Architecten De Doelen. Het vier bouwlagen tellende gebouw met een plat dak heeft een gevel met horizontaal banden. Het ontwerp van dit gebouw is niet spectaculair. 

Hang 6 is gebouwd in 1949-1951

Het bedrijfsgebouw aan het hang 6 is gebouwd voor de Houthandel Van Jongeneel. Het is gerealiseerd in de periode 1949-1951 naar ontwerp van het architectenpaar Lammers en Lammers-Koeleman. Het pand is drie traveeën breed, telt vier bouwlagen en een extra verdieping in de kap. Door een grove renovatie in de jaren zeventig zijn de oorspronkelijke geelbruine baksteen en een gemetselde kroonlijst in siermotief verdwenen. Toen het pand werd opgeleverd stond het eenzaam in de nog helemaal kale vlakte tussen het Hang en de Blaak.

Huidige situatie Hang – google streetmap

Projectgegevens

Project: hotel Steigersgracht
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Hang 4-6
Deelgebied: Centrum, Stadsdriehoek
Architect: Van Wilsum Van Loon Architectuur en Stedenbouw
Opdrachtgever: 2Hang4 bv
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hotel Hang4-6 51.920000, 4.485340

2 REACTIES

  1. Tijdens de stadsvernieuwing (stadsvernieling) in de jaren ’70 en ’80 zijn volledige Rotterdamse straten in de oude wijken volgeplempt met houten betimmerde dakopbouwen, een ongelofelijke aanfluiting die pijn doet aan je ogen. De gemeente heeft de grootste moeite om er weer vanaf te komen, als dat al ooit gaat lukken.
    En nu komt hier een architectje met het lumineuze idee van “een glazen abstracter vormgegeven opbouw die wordt voorzien van geperforeerde verticale vinnen”. Hij zegt het leuk en expres verhullend, maar dit is niet anders dan een glazen container, die van afstand oogt als een normale container. Deze architect kan beter op de Maasvlakte gaan werken, leuk lego spelen met containers. Hij moet in ieder geval met z’n klauwen van de binnenstad afblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in