Hermes City Plaza – studentenwoningen Stadhuisplein

0
15127

Hermes City Plaza van Wilsum van Loon stadhuisplein

Studentenwoningen Stadhuisplein

Hermes City Plaza, een voormalig kantoorgebouw aan het Stadhuisplein 16 in Rotterdam, wordt getransformeerd naar studentenwoningen voor het Erasmus University College. Eind augustus 2017 wordt het gebouw in gebruik genomen. In de plint aan het Stadhuisplein komen winkels en horeca. Architect van de transformatie is van Wilsum van Loon in opdracht van ontwikkelaar Egeria.

Renovatie

Naast de transformatie naar 218 studentenwoningen zal ook een renovatie plaatsvinden van het gehele verouderde gebouw. De enigszins verloederde winkelplint zal worden hersteld. Tevens krijgt het gebouw een tweelaagse dakopbouw. Op de eerste verdieping en het dak worden buitenruimtes toegevoegd.

In het ontwerp wordt ook voorgesteld om aan de achterzijde winkels mogelijk te maken. De plint aan de achterzijde, die nu meer het karakter heeft van een expeditiestraat, zal plaatsmaken voor meer transparantie.

Hermes City Plaza van Wilsum van Loon st Luciastraat

Studentenwoningen in Rotterdam Centrum

Met de komst van 218 studentenwoningen aan het Stadhuisplein komt een langgekoesterde wens in vervulling van de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam: de universiteit en haar studenten worden meer zichtbaar in het centrum van de stad.

Voor het Erasmus University College (EUC) sluit het nieuwe pand, dat de nieuwe naam LUCIA krijgt, prima aan bij de huisvestingswensen van haar studenten. Iedere student krijgt in het gebouw een eigen modern gemeubileerde- en gestoffeerde studio (inclusief keuken en badkamer). Daarnaast zijn er gezamenlijke faciliteiten zoals wasmachines en een dakterras. De universiteit is een langjarige overeenkomst aangegaan, waarmee het EUC goede huisvesting voor haar eerstejaars studenten heeft gewaarborgd.

Hermes City Plaza van Wilsum van Loon stadhuisplein 2

Na de sloop van de stadhuispleinpaviljoens, de nieuwe bestrating op het stadhuisplein en de nieuwbouw van het gebouw Cool 63 krijgt het populaire plein hiermee weer een flinke kwaliteitsinjectie.

Projectgegevens

Naam: Hermes City Plaza
Status: Gerealiseerd
Adres: Stadhuisplein 16
Deelgemeente: Centrum – Cool
Categorie: Woningbouw
Architect: Van Wilsum van Loon
Opdrachtgever: 
Egeria
Realisatie: 2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hermes City Plaza 51.922226, 4.477831 Hermes City Plaza Woningbouw