Zuiderhof

0
2215

Op de voormalige locatie van Erasmus MC – Daniel den Hoed in Vreewijk wordt de 3e fase van de nieuwe buurt Zuiderhof gerealiseerd. Deze 3e fase van Zuiderhof bevat 227 nieuwbouw woningen waaronder grondgebonden woningen, dijkwoningen en op de kop van het plangebied een eigenzinnig kopblok -Het Zuid- met 97 appartementen. Het ontwerp van de woningen is van Van Wilsum van Loon architecten. Het appartementengebouw Het Zuid wordt ontworpen door Bos Hofman Architectencombinatie.

Fase 3 Zuiderhof met appartementengebouw Het Zuid

De bouw aanvraag van fase 3 is in juli 2020 aangevraagd. Op 28 oktober 2020 is het ontwerp van Het Zuid op een aantal onderdelen nog niet goedgekeurd door de Welstandcommissie van Rotterdam.

Appartementen Het Zuid

Zuiderhof krijgt in totaal 475 woningen met in het hart het monumentale herontwikkelde Zuiderziekenhuis. Het nieuwe appartementengebouw Het Zuid vormt de introductie van de buurt Zuiderhof vanaf de Groene Hilledijk en de overgang naar de Valkeniersweide. De bijzondere ligging maakt dat Het Zuid een heldere en eigen signatuur heeft, maar past binnen het gehele plan.

Het gebouw met hierin 97 appartementen is iets opgetild ten opzichte van het maaiveld voor een half verdiepte parkeergarage. Het hoogteverschil wordt met een talud en plateaus overbrugd. De rondingen van het centrale trappenhuis zijn in het bouwblok consistent doorgezet.

Zuiderhof Het Zuid – Groene Hilledijk
woningen in Zuiderhof fase 3

Projectgegevens

Naam: Zuiderhof met Het Zuid
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Groene Hilledijk, Valkeniersweide
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: woningen
Architect: Van Wilsum van Loon architecten, Bos Hofman Architectencombinatie
Opdrachtgever:
Impact Vastgoed
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Zuiderhof 51.884333, 4.504652 Zuiderhof woningbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here