Lijnbaan 150 – vm H.H. de Klerk

0
6200

De winkel aan de Lijnbaan 150 op de hoek met Binnenwegplein in Rotterdam wordt gerenoveerd en aangepast. Het voormalige meubelmagazijn H.H. de Klerk & Zonen, waar later boekhandel Donner is een gemeentelijk monument. Na transformatie naar het ontwerp van WDJ Architecten (Wessel de Jonge) in opdracht van Vastgoed investeerder Redevco zal het in gebruik worden genomen als winkel en horeca bestemming.

Het gebouw wordt getransformeerd van winkel die is ontworpen voor één specifieke huurder naar een gebouw voor meerdere winkelhuurders, waarbij elke winkel een eigen ontsluiting krijgt.

Aan de Lijnbaan loopt de rooilijn parallel maar wel iets terug liggend aan de vernieuwde Lijnbaangevels in het naastgelegen project Forum. Deze zone biedt ruimte voor het plaatsen van buitenroltrappen naar het dakniveau van de Lijnbaan. Hierlangs worden de bovenverdiepingen van Lijnbaan 150 ontsloten en krijgen de winkel- horecaunits op deze etages een eigen uitstraling en entree met een adres aan de Lijnbaan. Het plan krijgt hiermee een vijfde gevel en meer groene daken welke (semi)publiek toegankelijk zijn.

Lijnbaan 150 transformatie
Lijnbaan 6 november 2020

Projectgegevens

Naam: Lijnbaan 150 – H.H. de Klerk
Status: in uitvoering
Lokatie: Lijnbaan, Binnenwegplein
Deelgemeente: Cool
Categorie: winkels, horeca
Architect: WDJ Architecten
Opdrachtgever:
 Redevo B.V.
Start bouw: 2020
Realisatie: 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in