Eden District Lloydpier

2
21324

Eden District is een nieuwbouw project op de Lloydpier in Rotterdam. Eden District bestaat uit 89 woningen (appartementen als stadswoningen) in het hogere koopsegment. Op 11 december 2018 is de verkoop gestart. Het ontwerp is van twee samenwerkende architectenbureaus Arons en Gelauff en Architectuur Maken. Landschap architecten HOSPER ontwerpt de ‘groene pit’ in het hart van de gebouwblokken. De bouw start is in december 2019 gestart. De oplevering volgt in 2022.

Lloydpier - Eden District

Eden District

Het nieuwbouwproject op de Lloydpier ligt aan de Kratonkade en de Lloydkade met uitzicht op de Nieuwe Maas en de Schiehaven. Eden District wordt gebouwd tussen het nieuwe woongebouw Lord Yard en de bestaande woongebouwen Bodega, Bonaventura en Duavista en de Lloydtoren uit 2010/2011 te liggen.

Bouw update

Eden District

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”edendistrict-bouw”]

Bouw update Eden District 5 februari 2022.
Het grote powernest op het dak van de appartementen aan de Schiehaven zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Daarnaast worden op de hoogste daken en pergola’s PV-panelen geplaatst.

Appartementen en stadswoningen

Het ontwerp van de nieuwbouwwoningen is gemaakt door twee samenwerkende architectenbureaus. Arons en Gelauff heeft de woningen aan de Schiehaven ontworpen. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen aan de Maaszijde. Deze samenwerking heeft geleid tot een variatie aan appartementen en woningen, van tweelaags, tot doorzon, van vrijgezellenloft tot gezinsappartemen. Bijzonder zijn de poortwoningen en dakvilla’s die de architecten samen met de kopers helemaal ‘custom made’ gaan ontwerpen.

Eden District Kratonkade

De uiteenlopende gebouwen vormen één geheel dankzij het gebruik van dezelfde baksteen van gerecycled bouwmateriaal. De stadswoningen in de woonstraten die haaks op de waterkant liggen, krijgen een ‘Maasraam’; een glazen erker van waaruit de bewoner kan genieten van het uitzicht op de Maas. Uniek is de dubbele gevel aan de Lloydkade. Deze extra gevel zorgt voor windluwe ruimte die bewoners kunnen benutten door er een vide, loggia of dubbelhoge buitenruimte te creëren.

Eden District Bali

De prijzen van de woningen in Eden District liggen tussen de 400.000 euro en de 2.500.000 euro.

Meer informatie: projectwebsite

Groen en binnentuin

Landschap architecten HOSPER is bedenker van de ‘groene pit’ in het hart van de gebouwblokken. Een groene oase, als tegenhanger van de stoere harde kades. De gemeenschappelijke binnentuin grenst aan de privétuinen van de stadswoningen en nodigt uit tot ontmoeting, spelen en gezamenlijke activiteiten. Bijzonder is dat de realisatie van het bouwblok begint met het planten van twee volwassen bomen in hart van de locatie, op de plek van de toekomstige binnentuin. De ambitie is om hiervoor twee monumentale platanen te verplanten die vanuit de herinrichting van de Coolsingel beschikbaar komen.

Lloydpier Blauwhoed 3

Parkeren

Parkeren gebeurt ondergronds in een parkeergarage met 104 plaatsen, veilig en uit het zicht. Gebruik van de fiets wordt gestimuleerd door de fietsenstalling dichtbij de entrees te plaatsen.

Projectgegevens

Naam: Eden District
Status: in uitvoering
Lokatie: Kratonkade, Lloydkade
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: Woningbouw
Architect: Arons en Gelauff, Architectuur Maken
Opdrachtgever: Blauwhoed
Start bouw: december 2019
Realisatie: 2022
Programma: 89 woningen

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

  1. Ik zou graag meer informatie ontvangen over de projecten Lloydpier Blok C en Mullerpier blok 8.

    Wanneer start de verkoop, oplevering, prijzen, etc.?

    Hoor graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in