Marten Meesweg hotel en woontoren

6
13189
Marten Meesweg – Juli Ontwerp

Aan de Marten Meesweg 51 in Rotterdam Prins Alexander wordt een nieuw multifunctioneel gebouw ontwikkelt. De nieuwbouw komt op de plaats van het huidige, al jaren leegstaande, kantoorgebouw van EY dat hiervoor wordt gesloopt. In het gebouw komt een mix van woningen, kantoren en het 4 sterren Hotel Alexander. Het ontwerp is van Juli Ontwerp in opdracht van ontwikkelaar Impact Vastgoed.

Verdichting Alexanderknoop

Het nieuwe multifunctionele complex aan de Marten Meesweg moet de Alexanderknoop, de verdichting rond intercitystation Rotterdam Alexander en de A20, een flinke boost geven. De nieuwbouw is 33.000 m2 groot en bestaat uit twee torens op een hoge plint met 10.000 m2 kantoren, een woontoren van ca. 110 meter met rond de 180 woningen en het 4 sterren Hotel Alexander met 220 kamers.

Marten Meesweg -Juli Ontwerp

De Alexanderknoop het gebied rond NS station Rotterdam Alexander is door de gemeente Rotterdam aangewezen als verdichtingslocatie.

Jan Hoogstad

In het gebouw aan de Marten Meesweg 51 dat wordt gesloopt was jaren lang accountantskantoor Ernst & Young gehuisvest. Het kantoorgebouw uit 1981 werd ontworpen door de Rotterdamse architect Jan Hoogstad voor Moret & Limperg, een van de voorgangers van EY.

6 REACTIES

  1. Het ontwerp, zoals ik het zie, grijpt terug naar het modernisme van de jare 50 en 60. Ook de (inmiddels) Lee Towers grijpen die richting in. Een belangrijk onderdeel hierin zijn de details van het materiaal en de afwerking ervan die het maken of breken oftewel de details. Er staant op dit terrein (maarten meesweg) juist veel bouwwerkjes die tja… alles behalve tijdloos zijn en ook nog eens niet efficient kwa inrichting getuige het huidige pand op deze locatie dat gesloopt gaat worden dat ook niet gerbruikbaar was. Vlak nast de metrobaan staat er ook zo een leegstaand rommelgebouw waar niemand iets mee kan (alleen de grond dan)

  2. Het doosje…
    Volkomen gelijk Jan, ontwerp is net als vele nieuwe (hoog) bouw in Rotterdam van het blokkendoosje type, saai en weinig inspirerend ! Zou dit gedaan worden om het maar goedkoop te houden, “ons ben zunig”, of dat het interieur belangrijker is dan het exterieur ? Zelfs Den Haag hanteert iets meer afwisseling, in dat opzicht is Nederland een zeer conservatief land zowel wat de hoogte van de Hoogbouw betreft die men te pas en onpas met “wolkenkrabber” aangeeft, de vormgeving, treinsnelheden – boemelsnelheid -, stadsplanning enz. Wat tevens opvalt is – alweer – het platte daken effect, het lijkt bijna een zusje of broertje van De Rotterdam op de Kop van Zuid, ook een lelijke toren ! Onze toparchitecten zoals Rem Koolhaas en Francine Houben ontwerpen voor andere wereldsteden meer tot de verbeelding sprekende gebouwen en Rotterdam blijft er nu weer kneuterig bij zitten met de zoveelste “blokkendoos”…! Men zou eens naar Dubai of Jakarta moeten kijken daar tref ik mooiere gebouwen aan, smaken verschillen zullen we maar zeggen.

    • Geheel met je eens Frans!! “Zelfs in Den Haag” bouwt men al lucratiever en creatiever. 😉

      Overigens vind ik het gebouw niet lelijk. Het heeft wel elan! 😉

  3. Goede plek voor een viersterren hotel met goede OV verbindingen en de Alexandrium Mall naast de deur en hoogbouw siert deze plek ook. Ofschoon de hoogte wel meevalt van slechts 110 meter, mag wel wat hoger zijn nu dit ook als hoogbouw locatie is aangemerkt in de recente hoogbouwvisie. Zolang als de beschikbare ruimte wel goed verkoop- of verhuurbaar is, want op leegstand staat niemand op te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in