Marten Meesweg hotel en woontoren

2
2754
Marten Meesweg – Juli Ontwerp

Aan de Marten Meesweg 51 in Rotterdam Prins Alexander wordt een nieuw multifunctioneel gebouw ontwikkelt. De nieuwbouw komt op de plaats van het huidige, al jaren leegstaande, kantoorgebouw van EY dat hiervoor wordt gesloopt. In het gebouw komt een mix van woningen, kantoren en het 4 sterren Hotel Alexander. Het ontwerp is van Juli Ontwerp in opdracht van ontwikkelaar Impact Vastgoed.

Verdichting Alexanderknoop

Het nieuwe multifunctionele complex aan de Marten Meesweg moet de Alexanderknoop, de verdichting rond intercitystation Rotterdam Alexander en de A20, een flinke boost geven. De nieuwbouw is 33.000 m2 groot en bestaat uit twee torens op een hoge plint met 10.000 m2 kantoren, een woontoren van ca. 110 meter met rond de 180 woningen en het 4 sterren Hotel Alexander met 220 kamers.

Marten Meesweg -Juli Ontwerp

De Alexanderknoop het gebied rond NS station Rotterdam Alexander is door de gemeente Rotterdam aangewezen als verdichtingslocatie.

Jan Hoogstad

In het gebouw aan de Marten Meesweg 51 dat wordt gesloopt was jaren lang accountantskantoor Ernst & Young gehuisvest. Het kantoorgebouw uit 1981 werd ontworpen door de Rotterdamse architect Jan Hoogstad voor Moret & Limperg, een van de voorgangers van EY.

2 REACTIES

  1. Goede plek voor een viersterren hotel met goede OV verbindingen en de Alexandrium Mall naast de deur en hoogbouw siert deze plek ook. Ofschoon de hoogte wel meevalt van slechts 110 meter, mag wel wat hoger zijn nu dit ook als hoogbouw locatie is aangemerkt in de recente hoogbouwvisie. Zolang als de beschikbare ruimte wel goed verkoop- of verhuurbaar is, want op leegstand staat niemand op te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here