Woontoren De Drukkerij

2
4661

Woontoren De Drukkerij wordt een nieuw woongebouw met 83 huur appartementen dat gepland is in de wijk Het Lage Land in stadsdeel Prins Alexander in Rotterdam. Het ontwerp van de 45 meter hoge woontoren De Drukkerij is van architect Juli Ontwerp in opdracht van ontwikkelaar Stebru. De verwachte start van de bouw is eind 2020.

Woontoren in het Lage Land

Het Lage Land uit 1961 is de oudste woonwijk in Rotterdam-Prins Alexander welke wordt gedomineerd door laagbouw. De nieuwbouw De Drukkerij wordt gebouwd aan de Jaap van der Hoekplaats waarvoor het oude pand van Arps & Zoon Drukkerijen wordt gesloopt.

Groene daktuin

In de Drukkerij worden op 14 verdiepingen 83 huur appartementen gebouwd met een oppervlakte tussen de 50 m2 en 90 m2. Kenmerkend voor De Drukkerij is de daktuin op de parkeergarage die zorgt dat het woongebouw klimaatbestendig wordt. Hiernaast kunnen in de daktuin bewoners van het gebouw elkaar ontmoeten in een prettige groene omgeving. Enkele woningen die grenzen aan de daktuin hebben een royaal- en op de zon georiënteerd privé-terras. De groene oase wordt ontworpen door Felixx Landscape Architect en Planners.

De Drukkerij krijgt een heldere metselwerk-architectuur met veel glas en een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met Beneden- Boven-woningen (BeBo’s). Hierdoor wordt de parkeergarage de publieke kant aan het zicht onttrokken.

Projectgegevens

Naam: De Drukkerij
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Jaap van der Hoekplaats, Lage Land
Deelgebied: Prins Alexander
Type: Woningen
Architect: Juli Ontwerp, Felixx Landscape Architect en Planners
Opdrachtgever: Stebru
Start: 2020
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Drukkerij 51.941000, 4.549200 De Drukkerij woontoren

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here