Woontoren Alex, verkoop start 1e kwartaal 2021

8
14192

Woontoren Alex, voorheen woontoren De Drukkerij, wordt een nieuw woongebouw met 109 koopwoningen dat gepland is in de wijk Het Lage Land in stadsdeel Prins Alexander in Rotterdam. Het ontwerp van de 45 meter hoge woontoren Alex is van architect Juli Ontwerp in opdracht van ontwikkelaar Stebru. De verkoop start in het 1e kwartaal 2021. De bouw start in het 2e halfjaar 2021.

Woontoren in het Lage Land

Het Lage Land uit 1961 is de oudste woonwijk in Rotterdam-Prins Alexander welke wordt gedomineerd door laagbouw. De nieuwbouw wordt gebouwd aan de Jaap van der Hoekplaats waarvoor het oude pand van Arps & Zoon Drukkerijen wordt gesloopt. De sloop start in het 3e kwartaal 2021.

Groene daktuin

In de Drukkerij worden op 14 verdiepingen 109 koopwoningen waarvan 101 appartementen en 8 stadswoningen gebouwd met een oppervlakte tussen de 50 m2 en 85 m2. Kenmerkend voor woongebouw Alex is de daktuin op de parkeergarage die zorgt dat het woongebouw klimaatbestendig wordt. Hiernaast kunnen in de daktuin bewoners van het gebouw elkaar ontmoeten in een prettige groene omgeving. Enkele woningen die grenzen aan de daktuin hebben een royaal- en op de zon georiënteerd privé-terras. De groene oase wordt ontworpen door Felixx Landscape Architect en Planners.

Woongebouw Alex krijgt een heldere metselwerk-architectuur met veel glas en een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met 8 Beneden- Boven-woningen (BeBo’s). Hierdoor wordt de parkeergarage de publieke kant aan het zicht onttrokken.

Meer informatie: projectwebsite
Meer: nieuwbouw in Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Alex
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Jaap van der Hoekplaats, Lage Land
Deelgebied: Prins Alexander
Type: Woningen
Architect: Juli Ontwerp, Felixx Landscape Architect en Planners
Opdrachtgever: Stebru
Start: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Drukkerij 51.941000, 4.549200 De Drukkerij woontoren

Projecten in Rotterdam van deze architect:

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here