Nieuwe Maaskant renovatie en uitbreiding

1
3224

Het gemeentelijk monument De Nieuwe Maaskant aan de Schiehaven in Rotterdam wordt vanaf begin 2020 gerenoveerd en uitgebreid. Deze week is de bouwvergunning verleend. Vastgoed ontwikkelaar en bouwer Vorm gaat in het gebouw haar hoofdkantoor vestigen.

Poortgebouw ontworpen door Huig Maaskant

De Nieuw Maaskant, gerealiseerd in 1958, is ontworpen door architect Huig Maaskant voor het havenbedrijf Muller-Thomsen. Bijzonder is dat gebouw onderin wordt doorsneden door een onderdoorgang voor vrachtwagens en diagonale voor een spoorlijn. Hierdoor wordt ook vaak gesproken over het poortgebouw. In 2016 kreeg het pand de status van gemeentelijk monument.

VORM wil een eigentijds hoofdkantoor realiseren in het pand voor ca. 150 medewerkers. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf is nu met haar hoofdkantoor gevestigd in Papendrecht.

Bos Hofman Architektenkombinatie is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie en uitbreiding. De oorspronkelijke staat van het gebouw geldt ook als uitgangspunt voor de nieuwe situatie. Latere gangen en hallen worden afgebroken, waardoor er een grote open ruimte ontstaat. Op het bestaande gebouw wordt een uitbreiding gerealiseerd in de vorm van een glazen volume.

Projectgegevens

Naam: De Nieuwe Maaskant
Status: In uitvoering
Locatie: Schiehaven 15
Deelgebied: Delfshaven
Architect: Bos Hofman Architektencombinatie
Opdrachtgever: Vorm
Start: 2020
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Nieuwe Maaskant 51.903100, 4.456300 Nieuwe Maaskant uitbreiding kantoorgebouw

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here