Nieuwe Maaskant renovatie en uitbreiding

1
13567

Het gemeentelijk monument De Nieuwe Maaskant aan de Schiehaven in Rotterdam is 2020 gerenoveerd en uitgebreid. Vastgoed ontwikkelaar en bouwer Vorm heeft in het gebouw uit 1958 van architect H.A. Maaskant haar hoofdkantoor gevestigd.

VORM wil een eigentijds hoofdkantoor realiseren in het pand voor ca. 150 medewerkers. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf is nu met haar hoofdkantoor gevestigd in Papendrecht.

Bos Hofman Architektenkombinatie is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie en uitbreiding. De oorspronkelijke staat van het gebouw geldt ook als uitgangspunt voor de nieuwe situatie. Latere gangen en hallen worden afgebroken, waardoor er een grote open ruimte ontstaat. Op het bestaande gebouw wordt een uitbreiding gerealiseerd in de vorm van een glazen volume.

Nieuwbouw vervoer over De Maas

Op 16 juni 2020 is de nieuwe 4e verdieping op De Nieuwe Maaskant geschoven. De 800 m2 grootte constructie van glas en staal rust op vier kolommen die het gewicht dragen. Hierdoor lijkt de enorme constructie als het ware boven het gebouw te ‘zweven’. De 700 ton zware staalconstructie werd met de grootste kraan van Europa vanuit de Eemhaven, waar de top-verdieping is gebouwd, over De Maas aangevoerd naar de Schiehaven.

Poortgebouw ontworpen door Huig Maaskant

De Nieuw Maaskant, gerealiseerd in 1958, is ontworpen door architect Huig Maaskant voor het havenbedrijf Muller-Thomsen. Bijzonder is dat gebouw onderin wordt doorsneden door een onderdoorgang voor vrachtwagens en diagonale voor een spoorlijn. Hierdoor wordt ook vaak gesproken over het poortgebouw. In 2016 kreeg het pand de status van gemeentelijk monument.

Projectgegevens

Naam: De Nieuwe Maaskant
Status: In uitvoering
Locatie: Schiehaven 15
Deelgebied: Delfshaven
Architect: Bos Hofman Architektencombinatie
Opdrachtgever: Vorm
Start: 2020
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Nieuwe Maaskant 51.903100, 4.456300 Nieuwe Maaskant uitbreiding kantoorgebouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in