De Raedt – Heemraadsingel

6
11489

Op de hoek van de Mathenesserlaan en de Heemraadsingel is een voormalig school- en kantoorgebouw getransformeerd naar het woongebouw De Raedt met 51 luxe koopappartementen, waarvan 3 luxe penthouses. Het ontwerp is van Bos Hofman Architectencombinatie in opdracht van ontwikkelaar Vorm. De transformatie is eind 2018 gestart. Oplevering wordt in het 1e kwartaal 2020 verwacht.

De Raedt

Wonen in de Raedt

Het woonprogramma van De Raedt is opgedeeld in:
• 6 Urban Appartementen op de begane grond tussen de circa 50 m2 en 115 m2 woonoppervlakte.
• 24 City Appartementen op de 1e t/m 6e verdieping met een woonoppervlakte van circa 100 m2.
• 18 Avenue Appartementen op de 1e t/m 6e verdieping tussen de circa 125 m2 en 135 m2.
• 3 exclusieve Grandeur penthouses die variëren in woonoppervlakte tussen de circa 150 m2 en 210 m2.

Alle woningen in de Raedt zijn verkocht. Meer info: projectwebsite

Mathenesserlaan 321 Albeda

Voormalig OGEM kantoor ontwerp Kraaijvanger

Het voormalige hoofdkantoor van de OGEM aan de Mathenesserlaan 321 is gebouwd in 1968 en ontworpen door Kraaijvanger architecten.  In 1994 is het pand gerenoveerd en geschikt gemaakt voor gebruik als school. Het gebouw heeft een oppervlakte van 8.000 m2 bestaat uit acht bouwlagen met een kelder op 1.437 m2 eigen grond.

Kantoor OGEM Mathenesserlaan 1966 Kraaijvanger

Transformatie scholen Rotterdam

Dit is het derde Rotterdamse pand dat Vorm van de scholengemeenschap heeft gekocht met de bedoeling het naar woningen te transformeren. De andere transformaties zijn die van gebouw De Rotterdamsche School in het Oude Westen en een monumentaal schoolgebouw met kapel aan Breitnerstraat 92-94.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Raedt 51.914123, 4.456329 De Raedt woningbouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

6 REACTIES

  1. kan iemand mij vertellen hoe ik mij kan inschrijven voor de appartementen in het te transformeren schoolgebouw aan de Mathenesserlaan

  2. Een verademing tov wat er nu staat. Een historische vergissing om hier destijds een kantoor model Stasi neer te zetten. Heeft locatie 50 jaar lang verziekt

  3. Ja, het is verbazingwekkend dat goed opgeleide architecten met volle verstand dergelijke gebouwen konden ontwerpen. Terwijl men in de toenmalige conjuncturele bloeiperiode beschikking had over een overdaad aan fondsen, materialen, kennis. In Oost Duitsland had men nog het excuus dat men geen geld had, er onvoldoende kwalitatieve materialen waren en men geen toegang had tot voldoende kennis of internationaal opgeleide architecten. Overigens, het hier gepland staande pand doet m.i. onvoldoende recht aan de bijzondere locatie aan één van de mooiste vooroorlogse lanen van Rotterdam. Ook hier maakt men er een anoniem net-niet gebouw van. Vergelijkbaar met eenheidsworst van Capelle, Almere, Spijkenisse, De Meern, enz. Er zit niets ‘locaal eigen’ aan, waarin je oorspronkelijke architectuur van Het Nieuwe Westen, Rotterdam of tenminste Zuid Holland kan herkennen.

  4. Hoe dan ook: ik werkte destijds bij Algemeen Ziekenfonds Rotterdam (AZR later SZR) en denk met veel plezier terug aan die tijd. Wij verhuisden in 1980 vanaf de Westblaak naar dit pand. We kwamen van de hel in de hemel. De oude locatie was te krap, we hadden veel last van uitlaatgassen en bijzonder warm (geen airco). Ik kreeg een riante werkplaats en kon mij volledig ontplooien. Ruime afdelingen met voldoende werkplekken, een eigen parkeergarage en een prachtig bedrijfsrestaurant. Kortom, geweldig. Ik geef toe dat de buitenkant niet erg mooi is, maar binnen was het super.

  5. Als 9 jarig jongetje zag ik dit gebouw tot stand komen, ik liep er vrijwel langs op weg naar school aan de Robert Fruinstraat. Het was een sensatie, want op de Mathenesserlaan was dit een buitenissig pand. Iedereen sprak erover. Voor zover ik me herinner was er ook veel waardering voor de looks van het pand.
    Met terugwerkende kracht kun je dit lelijk vinden, toen stond het ook voor Rotterdam als stad van vernieuwing. En ook nu weer is het een plek die voor vernieuwing zorgt, kennelijk is de basis van het pand goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here