Noordsingel 250 – nieuwbouw gestart

1
18351

Noordsingel 250 is de naam van het nieuwbouw project aan de Noordsingel in Rotterdam. Het nieuwe woongebouw met 57 middeldure huurwoningen komt op de plek van een verouderd kantoorgebouw en een appartementen complex dat hiervoor wordt gesloopt. De Noordsingel is een Beschermd Stadsgezicht waardoor er zeer strikte eisen worden gesteld aan het ontwerp. Het ontwerp van Noordsingel 250 is van architect Paul de Ruiter in opdracht van Sipkema Onroerend Goed. Van mei t/m oktober 2021 heeft BIK Bouw B.V. het bestaande kantoor gesloopt. Op 17 november 2021 is gestart met de bouwwerkzaamheden. Het nieuwe woongebouw zal in Q1-2023 worden opgeleverd.

Architectuur Noordsingel 250

Het nieuwe complex omvat 57 huurwoningen, 17 parkeerplaatsen en een groot aantal fietsplaatsen op het bijbehorende terrein. Het nieuwe woongebouw wordt opgedeeld in een gemetselde onderbouw van vier, deels vijf lage en een glazen en aluminium opbouw van drie lagen. Hierdoor wordt het volume optisch verkleind en sluit het beter aan op de omgeving en de karakteristieken van het beschermd stadsgezicht.

De metselwerk onderbouw sluit in hoogte aan op de directeomgeving. De gevel van de onderbouw, de zogenaamde Rotterdamse laag, heeft een klassieke driedeling met eenplint, middendeel en gevelbeëindiging in de vorm van een glazen balustrade op een betonnen band. De hoek isverbijzonderd door deze af te ronden. De gevel heeft een pandsgewijze verdeling, deze is ook zichtbaar in de Heemsteestraat met een andere kleur metselwerk en gevelopzet.

Glazen opbouw

De dakopbouw van drielagen is ten opzichte van de onderbouw naar achteren geplaatst en onderscheidt zich van de onderbouw met een afwisselende gepixelde vorm met dakterrassen op de onderliggende woningen. De opbouw wordt uitgevoerd in glas en aluminium geveldelen in lichte kleuren.

Huurwoningen

De verhuur van de 57 middeldure huurappartementen start in het 2e kwartaal 2022.
Inschrijven voor Noordsingel 250 kan hier

Bouw in uitvoering

Op donderdag 25 november 2021 werd het slaan van de eerste paal gevierd in bijzijn van ontwikkelaar Jelle Sipkema en zijn zoon Toon (8 jaar).

Het bestaande kantoorgebouw aan de Noordsingel werd tussen met 2021 en oktober 2021 gesloopt.

Noordsingel 250
Noordsingel 250

Noordsingel 250 en 276 t/m 290

Het kantoorpand Noordsingel 250 uit 1975 en appartementencomplex op Noordsingel 276 t/m 290 uit 1981 worden gesloopt.

Welstand Commissie Rotterdam

De commissie van Welstand in Rotterdam gaf aan dat de maat en schaal van het voorgestelde volume op deze plek in het beschermd stadsgezicht moeilijk valt in te passen. Desalniettemin besluit zij wel mee te willen werken aan het principe van de voorgestelde nieuwbouw. ‘In dit spanningsveld acht de commissie de opbouw van het volume met een Rotterdamse laag die aansluit op de omgeving en een opbouw die zich daarvan los maakt door een afwijkende vormgeving en materialisering de optimale oplossing’.

Projectgegevens

Naam: Noordsingel 250
Status: In uitvoering
Adres: Noordsingel 250
Deelgemeente: Noord, Agniesebuurt
Architect: Paul de Ruiter architects
Opdrachtgever: Sipkema Onroerend Goed
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Noordsingel 250 51.932250, 4.473096 Noordsingel 250 woningbouw

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in