Oplevering Erasmus University College opnieuw uitgesteld

0
2310

De oplevering van het Erasmus University CollegeOnderwijsmuseum Nieuwemarkt 1a is opnieuw uitgesteld. De verbouwing van het EUC-pand aan de Nieuwemarkt loopt opnieuw vertraging op. Volgens EM-online zal het University College daarom tijdelijk in het oude rechtbankgebouw aan de Noordsingel worden ondergebracht. Dit gebouw staat momenteel leeg maar wordt her ontwikkeld tot de Tuin van Noord.

De verbouwing van het oude Onderwijsmuseum aan de Nieuwemarkt blijft maar tegenslagen oplopen. Eigenlijk had het pand in september opgeleverd moeten worden, maar vanwege een te ambitieuze planning en waterschade ging dat niet door. Nu is een van de onderaannemers failliet, waardoor het pand niet meer in 2013 klaar zal zijn.

Erasmus MC en Schielandshuis
Momenteel krijgen de studenten onderwijs in het onderwijscentrum van het Erasmus MC, waar een aparte gang voor het EUC is gereserveerd, en resideert het personeel in het imposante Schielandshuis. Omdat het University College een klein academisch gemeenschapje is die gebaat is bij intensief contact tussen docenten en studenten is er een tijdelijke oplossing gevonden om iedereen onder één dak te brengen: het oude rechtbankgebouw aan de Noordsingel. Daar zullen studenten en docenten vanaf – waarschijnlijk – half november al hun werkzaamheden verrichten.

Tijdelijk onderkomen tot 2014 
Het pand wordt ingericht met studieruimtes, een leeszaal, docentenkamers, een café en ruimtes voor extracurriculaire activiteiten. Aan de studenten is gevraagd om mee te denken wat er nog nodig is aan voorzieningen  en wat er precies verwacht wordt van hun academische gemeenschap. Het onderkomen is tijdelijk, tot het EUC-pand echt af is. Maar of dat in januari of in mei zal zijn, durft niemand zijn vingers aan te branden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in