Onderwijscentrum Erasmus MC

0
8872

Onderwijscentrum Erasmus MC

Onderwijscentrum Erasmus MC

Het onderwijscentrum gehuisvest in de laagbouw van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum vormt het hart van de faculteit Geneeskunde. In het gebouw zijn alle onderwijsfuncties en de Medische Bibliotheek samengebracht.

De centrale ontmoetingsplek is het lichte en ruimtelijke onderwijsplein. Het plein biedt ruimte aan meer dan 400 werk- en studieplekken, de Medische Bibliotheek, computervoorzieningen en cateringfaciliteiten.

Het onderwijsplein is geïnspireerd op grote hotellobby’s en bibliotheken waar rust, eenvoud en overzicht is in complexe omgevingen waar veel mensen samenkomen. Beeldbepalende elementen in het ontwerp van Claus en Kaan Architecten zijn een glazen dakconstructie, die het gehele plein overspant, en een enorme boekenwand met 2 kilometer wetenschappelijke boeken en tijdschriften.

Rond het onderwijsplein zijn 40 colloquium- en collegezalen gesitueerd, met een capaciteit variërend van 15 tot 230 personen. De ‘oude’ collegezalen zijn vernieuwd en voldoen weer aan alle moderne eisen.

Projectgegevens

Naam: Onderwijscentrum Erasmus MC
Status: gerealiseerd
Adres: Dr. Molenwaterplein 40
Deelgemeente: Centrum – Dijkzigt
Categorie: Onderwijsgebouw
Architect: Kaan Architecten
Opdrachtgever: Erasmus MC
Realisatie: 2012

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Onderwijscentrum 51.909649, 4.470577 Onderwijscentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in