Palladio Prinsenland

4
8684

Palladio wordt een nieuw woongebouw in Prinsenland Rotterdam. In de nieuwbouw komen 96 huurappartementen. Het ontwerp van Palladio aan de Palladiostraat is van V8 Architects in opdracht van Era Capital. De start is gepland in 2020, de geplande oplevering is in 2021.

V8 Architects

De wijk Prinsenland in Rotterdam kenmerkt zich door haar stroken- en stempelbouw. Om de wijk een kwaliteitsimpuls te geven en woonkwaliteit toe te voegen heeft V8 Architects een nieuwe, hybride typologie ontworpen. Twee volumes omsluiten een groen hof, een fijne semi-openbare ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Deze binnentuin is een vreemde eend in de bijt in Prinsenland, maar een welkome aanvulling op de functionaliteit van de buitenruimte. 

Huurappartmenten

In Palladio worden 96 huur appartementen van 45 m2 tot 85 m2 gerealiseerd. De appartementen krijgen grote balkons en de grondgebonden woningen krijgen een privétuin in het hof.

Het nieuwe woongebouw Palladio komt op de plek van twee-, vier- en vijf-laagse kantoorgebouwen uit 1987. Deze gebouwen staan grotendeels leeg en voldoen niet aan de hedendaagse kwaliteitseisen.

In Prinsenland zijn nog diverse andere gebouwen in ontwikkeling zoals de Berninitoren en het Bramantecarré. Meer nieuwbouw Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Pallatio
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Pallatiostraat
Deelgemeente:
 Prins Alexander – Prinsenland
Categorie: 96 woningen
Architect: V8 Architects
Opdrachtgever: Era Capital
Start bouw: 2020
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Palladio 51.938400, 4.550000 Palladio woningbouw

4 REACTIES

 1. Beste lezer wij zouden graag in aanmerking komen voor een appartement.kan u mijn informatie sturen.met vriendelijke groet.fam van den berg

  • Weet u al iets meer over de woningen .Dan zou ik graag daar informatie over willen .met vriendelijke groet van fam van den berg

 2. Beste lezer,

  Mijn man en ik hebben belangstelling voor deze nieuwbouwwoningen, in het bijzonder een benedenwoning met tuin. Kunt u ons vertellen uit hoeveel vierkante meter de benedenwoningen bestaan en een indicatie geven van de toekomstige huurprijs?

  Met vriendelijke groet,

  I. Blom

  • Graag zou ik en mijn vrouw in aanmerking willen komen voor 1 van deze appartementen en hier informatie over willen ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here