Palladio Prinsenland – 1e woongebouw opgeleverd.

7
26528

De Palladio nieuwbouw bestaat uit 2 woongebouwen aan de Palladiostraat 1-41 en de Michelangelostraat 2-40 in Prinsenland Rotterdam. In de 2 gebouwen komen 161 huurappartementen rond een groen binnenhof. Het ontwerp van de nieuwbouw is van V8 Architects in opdracht van ontwikkelaar CreFu. Op 6 december 2021 is de bouw gestart met slaan van de eerste paal. In augustus 2023 is het eerste appartementen gebouw met 96 woningen opgeleverd. De geplande oplevering van het 2e woongebouw met 65 woningen is eind 2023.

V8 Architects

De wijk Prinsenland in Rotterdam kenmerkt zich door haar stroken- en stempelbouw. Om de wijk een kwaliteitsimpuls te geven en woonkwaliteit toe te voegen heeft V8 Architects een nieuwe, hybride typologie ontworpen. Twee volumes omsluiten een groen hof, een fijne semi-openbare ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Deze binnentuin is een vreemde eend in de bijt in Prinsenland, maar een welkome aanvulling op de functionaliteit van de buitenruimte. 

Huurappartmenten

In Palladio worden 161 huur appartementen van 45 m2 tot 105 m2 gerealiseerd. De appartementen krijgen grote balkons en de grondgebonden woningen krijgen een privétuin in het hof. In het woongebouw aan de Palladiostraat komen 96 appartementen met 61 parkeerplaatsen en in het Michelangelo complex komen 65 appartementen met 40 parkeerplaatsen. De huur zal tussen de 850 euro en 1.100 euro per maand bedragen.

Het nieuwe woongebouw Palladio komt op de plek van twee-, vier- en vijf-laagse kantoorgebouwen uit 1987. Deze gebouwen staan grotendeels leeg en voldoen niet aan de hedendaagse kwaliteitseisen.

In Prinsenland zijn nog diverse andere gebouwen in ontwikkeling zoals de Berninitoren en het Bramantecarré. Meer nieuwbouw Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Palladio
Status: in uitvoering
Lokatie: Pallatiostraat en Michelangelostraat
Deelgemeente:
 Prins Alexander – Prinsenland
Categorie: 161 woningen
Architect: V8 Architects
Opdrachtgever: CreFu
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Palladio 51.938400, 4.550000 Palladio woningbouw

7 REACTIES

 1. Beste lezer.
  Wij zouden graag in aanmerking komen voor een appartement.
  Kan u mijn informatie sturen en mij vertellen wie de verhuurder is.
  Met vriendelijke Ton Valk

 2. Wij zagen het sloopwerk op de toekomstige plaats waar het wooncomplex Palladio komt te staan in uitvoering.
  Graag willen wij informatie over de huurappartementen en in ieder geval op de hoogte gehouden worden over de planning en contact verkrijgen met de verhuurder.
  Met vriendelijke groet,
  Peter en Rosa Timmerman

 3. Beste lezer wij zouden graag in aanmerking komen voor een appartement.kan u mijn informatie sturen.met vriendelijke groet.fam van den berg

  • Weet u al iets meer over de woningen .Dan zou ik graag daar informatie over willen .met vriendelijke groet van fam van den berg

 4. Beste lezer,

  Mijn man en ik hebben belangstelling voor deze nieuwbouwwoningen, in het bijzonder een benedenwoning met tuin. Kunt u ons vertellen uit hoeveel vierkante meter de benedenwoningen bestaan en een indicatie geven van de toekomstige huurprijs?

  Met vriendelijke groet,

  I. Blom

  • Graag zou ik en mijn vrouw in aanmerking willen komen voor 1 van deze appartementen en hier informatie over willen ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in