Maasbode woontoren uitgesteld

0
22652
Maasbode nieuwbouw 1

Maasbode is de nieuwe naam van de woontoren voorheen bekend als Parkhuis Cool. De Maasbode wordt een 70 meter hoge woongebouw. Het wordt gebouwd in de wijk Cool aan de William Boothlaan, op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel. De woontoren wordt ontworpen door Van Bergen Kolpa architecten en ontwikkeld door BPD. De woontoren wordt gebouwd tegenover het Oogziekenhuis in het Baankwartier in Rotterdam.

Voorbereiding bouw Maasbode in stilgelegd

De voorbereiding voor de bouw van de Maasbode zijn voorlopig stilgelegd nu de Raad van State vindt dat gemeente Rotterdam steken heeft laten vallen bij de bouw voorbereiding. De eigenaar van de omliggende 4 panden heeft bezwaar gemaakt omdat de overlast door windhinder van de 70 meter hoge toren niet is onderzocht. Hiernaast is niet onderzocht wat het effect is van de geluidsoverlast als de eigenaar besluit om de helft van de woontoren, zoals is toegestaan, als hotelruimte te gaan gebruiken.

De verwachting is dat de raad van State in het najaar van 2020 een definitieve uitspraak doet.

Gezinsappartementen

De Maasbode dankt zijn naam aan de krant de Maasbode die op dieze plaats werd gedrukt.

In de Maasbode komen royale appartementen, drielaagse (gestapelde) gezinswoningen en chique penthouses. Het gebouw is ontworpen op basis van gestapelde “kavels” met overdekte binnenstraatjes in combinatie met appartement-verdiepingen. In totaal bestaat De Maasbode uit circa 90 woningen. De kavels en appartement verdiepingen worden gestapeld tot een woontoren van 70 meter hoog.

Maasbode Van Bergen Kolpa 3

Op de eerste verdieping komen citylofts van ca. 54 m2 tot 80 m2 in de prijsrange van ca. 350.000 tot 450.000 euro.

In het midden van de toren komen drielaagse gezinswoningen, zoals deze ook voorkomen in reguliere wijken. Elk straatje bestaat in totaal uit dertien woningen. Deze straatjes zijn circa negen meter hoog en zo’n 25 meter lang. De prijzen van de ca. 140 m2 grootte woningen zijn rond de 725.000 euro.

De 5 luxe penthouses op de bovenste verdiepingen van ca. 200 m2 kosten allemaal boven de 1 miljoen euro.

Maasbode Van Bergen Kolpa 2

Oude ontwerp Parkhuis Cool

Hieronder staat het oude ontwerp van de woontoren in de wijk Cool van Van Bergen Kolpa Architecten uit Rotterdam. Al vanaf 2004 zijn zij betrokken bij deze ontwikkeling in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling die begin 2015 haar naam wijzigde in BPD.

In Cool zijn meer ontwikkelingen te verwachten, zo zijn direct achter de Schiedamsedijk de 150 meter hoge Cooltower en de 150 meter hoge Baantoren nog in ontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Maasbode
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Schiedamse Vest
Deelgemeente: Centrum, wijk Cool
Categorie: woningen
Architect: Van Bergen Kolpa Architecten
Opdrachtgever:
BPD
Start bouw: niet bekend
Realisatie: niet bekend

Meer info: projectwebsite

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parkhuis Cool 51.915156, 4.479589 Maasbode