Maasbode woontoren Rotterdam

0
19555

Maasbode nieuwbouw 1

Maasbode is de nieuwe naam van de woontoren voorheen bekend als Parkhuis Cool. De Maasbode wordt een 70 meter hoge woongebouw. Het wordt gebouwd in de wijk Cool aan de William Boothlaan, op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel. De woontoren wordt ontworpen door Van Bergen Kolpa architecten en ontwikkeld door BPD. De woontoren wordt gebouwd tegenover het Oogziekenhuis in het Baankwartier in Rotterdam.

Gezinsappartementen

In de Maasbode komen royale appartementen, drielaagse (gestapelde) gezinswoningen en chique penthouses. Het gebouw is ontworpen op basis van gestapelde “kavels” met overdekte binnenstraatjes in combinatie met appartement-verdiepingen. In totaal bestaat De Maasbode uit circa 85 woningen.

Maasbode Van Bergen Kolpa 3

Op de eerste verdieping komen appartementen. In het midden van de toren komen drielaagse gezinswoningen, zoals deze ook voorkomen in reguliere wijken. Elk straatje bestaat in totaal uit dertien woningen. Deze straatjes zijn circa negen meter hoog en zo’n 25 meter lang. De kavels en appartement verdiepingen worden gestapeld tot een woontoren van 70 meter hoog.

Maasbode Van Bergen Kolpa 2

Oude ontwerp Parkhuis Cool

Hieronder staat het oude ontwerp van de woontoren in de wijk Cool van Van Bergen Kolpa Architecten uit Rotterdam. Al vanaf 2004 zijn zij betrokken bij deze ontwikkeling in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling die begin 2015 haar naam wijzigde in BPD.

In Cool zijn meer ontwikkelingen te verwachten, zo zijn direct achter de Schiedamsedijk de 150 meter hoge Cooltower en de 150 meter hoge Baantoren nog in ontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Massbode
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Schiedamse Vest
Deelgemeente: Centrum, wijk Cool
Categorie: woningen
Architect: Van Bergen Kolpa Architecten
Opdrachtgever: BPD
Start bouw: niet bekend
Realisatie: niet bekend

Meer info: projectwebsite

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parkhuis Cool 51.915156, 4.479589 Maasbode