Parktoren Rotterdam

0
6465
Parktoren Rotterdam Prinsenland

Parktoren in Rotterdam

De Parktoren is woontoren in de wijk Prinsenland in Rotterdam. De Parktoren staat geheel vrij in het Prinsenpark. Het 76 meter hoge woongebouw van 24 verdiepingen telt in totaal 77 appartementen en drie penthouses, voorzieningen en een geheel ondergrondse parkeergarage. De Parktoren is ontworpen door Marge Architecten in opdracht van Wilgen vastgoed. Stebrubouw realiseerde de woontoren.

Appartementen met vrij uitzicht

In de plint van ruim zes meter hoog zijn een kantoor en voorzieningen voor bewoners  opgenomen. Met de  transparante onderste lagen wordt optisch het maaiveld zo min mogelijk verstoord.

Parktoren, urban KAP, visit to the 23rd floo

Door de uitwaaierende plattegronden ‘openen’ alle woningen zich naar het zuiden. De woonkamers bevinden zich op de hoeken en hebben zo minstens een tweezijdig uitzicht. Op de bovenste lagen neemt het aantal woningen per laag af van vier naar slechts één zodat grote dakterrassen en penthouses met vierzijdige oriëntatie gerealiseerd zijn. Alle woningen hebben royale balkons met glazen borstwering. Deze balkons zijn zo gesitueerd dat een vrij uitzicht vanuit de woonkamers gegarandeerd is.

Parkeergarage 12 meter onder N.A.P.

De parkeergarage met twee lagen is één van de laagste punten van Nederland. De onderste vloer van de parkeergarage ligt op 12 meter beneden N.A.P. Dit is 6 meter onder het grondwaterpeil. Dit is opgelost door een kuip te bouwen met 26 meter lange damwanden.

Parktoren Rotterdam

Architectuur

Het gebouw kent een gelede opbouw waarbij vier slanke bakstenen massa’s van ongelijke hoogte in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een grote plastiek en is de verschijningsvorm van alle zijden verschillend.

Projectgegevens

Naam: Parktoren
Status: gerealiseerd
Lokatie: Prinsenlaan
Deelgemeente: Prins Alexander
Categorie: Woongebouw
Architect: Marge Architecten
Opdrachtgever: Wilgen vastgoed
Realisatie: 2009

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parktoren 51.937847, 4.543319 Parktoren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in