Woongebouw Rosestraat Rotterdam

0
11536

Het huidige kantoorgebouw aan de Rosestraat 1025 wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw met twee woontorens van 70 meter en 40 meter. De locatie is tegenover het treinstation Rotterdam Zuid in Feijenoord. Op 31 maart 2021 word in de Welstandscommissie van de gemeente Rotterdam het plan van Waalstede Vastgoed en Marge Architekten voor de 3e keer besproken. De Commissie van Welstand was al hoofdlijnen akkoord met het nieuwbouwplan.

Impressie nieuwbouw Rosestraat – Marge Architecten

Het plan bestaat uit een woongebouw met 179 woningen, waarschijnlijk huurwoningen. Het bouwblok krijgt diverse doorgangen tot de openbare binnentuin met speeltuin de Vuurklip. De nieuwbouw volgt de rooilijnen van het kavel en bestaat uit een zeslaags gebouw met twee torens van 70 meter en 40 meter op de hoeken.

Huidige situatie Rosestraat 1025

Nieuwbouw plan

De appartementen hebben de hoofdentrees op de koppen van het gebouw. De plint krijgt verder een invulling met een openbare fietsenstalling aan de zijde van het station, commerciële ruimtes en woningen aan de Stoomtramweg en overdekt parkeren voor de auto aan de zijde van de openbare tuin. Deze parkeergarage wordt afgedekt met een gemeenschappelijke tuin waar drie losstaande studio’s zijn geplaatst die een afwijkende vorm kennen en over de dakrand hellen. Het overige parkeren wordt in een pareerkelder en aan de Stoomtramweg opgelost.

De nieuwbouw aan de Rosestraat bevind zich tussen het treinstation Rotterdam Zuid en de nieuwbouw in de nieuwe wijk Parkstad aan de Laan op Zuid.

School de Passie

Het huidige kantoorgebouw op de hoek van de Rosestraat en de Stoomtramweg is in 1974 gebouwd. Tot 2015 was o.a. de school De Passie in het gebouw gevestigd tot zij vertrokken naar de nieuwbouw MUSA op Katendrecht.

Projectgegevens

Naam: Woongebouw Rosestraat
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Rosestraat 1025
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: Marge Architekten
Opdrachtgever: 
Waalstede Vastgoed
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend
Programma: 
179 appartementen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woontorens Rosestraat 51.905048, 4.508145

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in