De Startmotor opgeleverd

2
10824

Jongerenhuisvesting De Startmotor

Aan de Dynamostraat in Rotterdam Zuid is een nieuw woongebouw ‘De Startmotor’ voor jongeren opgeleverd. De nieuwbouw is de 2e fase in de ontwikkeling aan de Dynamostraat. Het ontwerp van De Startmotor is van Marge Architecten in opdracht van BPA Projectontwikkeling.

Jongerenhuisvesting De Startmotor

Jongerenhuisvesting “De Startmotor” omvat 566 woningen. In de plint zijn er naast horecafuncties en commerciële ruimte, een scala aan ondersteunende en recreatieve voorzieningen voor de bewoners gesitueerd. Onder het gebouw is een stallingsgarage met circa 135 parkeerplaatsen. De daken van het gebouw zijn ingevuld ten behoeve van gebruik door de bewoners. “De Startmotor” huisvest een integraal woonconcept voor jongeren dat zich niet alleen richt op het voorzien in een dak boven het hoofd, maar de jongeren ook begeleid bij hun eerste zelfstandige stappen in de wooncarrière.

Meer info: project website

Foto bouw update 12 april 2020

Startmotor Rotterdam
Startmotor Rotterdam

Hart van Zuid

De nieuwbouw maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Motorstraatgebied. In 2008 werd het kantoorgebouw Inspiratis I opgeleverd waar Bureau Jeugdzorg in is gehuisvest. De komende jaren wordt het gebied verder getransformeerd naar een multifunctioneel aantrekkelijk stedelijk gebied als volwaardig onderdeel van het Hart van Zuid.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:

Realisatie:
Programma:

De Startmotor
Gerealiseerd
Dynamostraat
Feijenoord
Woningbouw
Marge Architecten
BPA Projectontwikkeling
2017
2020
566 woningen, 135 parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Startmotor 51.887278, 4.495777 De Startmotor woningbouw

Projecten in Rotterdam van deze architect:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here