De Startmotor opgeleverd

2
17995

Aan de Dynamostraat in Rotterdam Zuid is een nieuw woongebouw ‘De Startmotor’ voor jongeren in 2020 opgeleverd. De nieuwbouw is de 2e fase in de ontwikkeling aan de Dynamostraat. Het ontwerp van De Startmotor is van Marge Architecten in opdracht van BPA Projectontwikkeling.

Jongerenhuisvesting De Startmotor

Jongerenhuisvesting “De Startmotor” omvat 566 woningen. In de plint zijn er naast horecafuncties en commerciële ruimte, een scala aan ondersteunende en recreatieve voorzieningen voor de bewoners gesitueerd. Onder het gebouw is een stallingsgarage met circa 135 parkeerplaatsen. De daken van het gebouw zijn ingevuld ten behoeve van gebruik door de bewoners. “De Startmotor” huisvest een integraal woonconcept voor jongeren dat zich niet alleen richt op het voorzien in een dak boven het hoofd, maar de jongeren ook begeleid bij hun eerste zelfstandige stappen in de wooncarrière.

Meer info: project website

Foto bouw update 12 april 2020

Startmotor Rotterdam
Startmotor Rotterdam

Motorstraatgebied – Hart van Zuid

De nieuwbouw Revalidatiehotel maakt onderdeel uit van Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Deze locatie heeft alles om uit te groeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid. In het Motorstraatgebied zijn de afgelopen jaren de volgende nieuwbouw projecten gerealiseerd: Zorgcentrum Simeon en Anna (2022), Landbouwbuurt, Revalidatiehotel (2015) een Sporthal Motorstraat (2015) en het Zuiderpark College (2012).

Projectgegevens

Naam: De Startmotor
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Dynamostraat
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: woningbouw
Architect: Marge Architecten
Opdrachtgever:
BPA Projectontwikkeling
Start bouw:
2017
Realisatie: 2020
Programma:
566 woningen, 135 parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Startmotor 51.887278, 4.495777 De Startmotor woningbouw

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in