Jongerenhuisvesting De Startmotor Dynamostraat

1
7041

De Startmotor

Nieuwbouw Dynamostraat – Inspiratis II

Aan de Dynamostraat in Rotterdam zuid wordt een nieuw woongebouw ‘De Startmotor’ voor jongeren ontwikkeld. De nieuwbouw is de 2e fase in de ontwikkeling aan de Dynamostraat. In 2008 werd het kantoorgebouw Inspiratis I opgeleverd waar Bureau Jeugdzorg in is gehuisvest. Het ontwerp van Inspiratis II is van Marge Architecten in opdracht van BPA Projectontwikkeling.

Jongerenhuisvesting De Startmotor

Jongerenhuisvesting “De Startmotor” omvat de ontwikkeling van circa 550 woningen. In de plint wordt, naast horecafuncties en commerciële ruimte, een scala aan ondersteunende en recreatieve voorzieningen voor de bewoners gesitueerd. Onder het gebouw komt een stallingsgarage met circa 135 parkeerplaatsen. De daken van het gebouw worden ingevuld ten behoeve van gebruik door de bewoners. “De Startmotor” huisvest een integraal woonconcept voor jongeren dat zich niet alleen richt op het voorzien in een dak boven het hoofd, maar de jongeren ook begeleid bij hun eerste zelfstandige stappen in de wooncarrière. De Startmotor

Hart van Zuid

De nieuwbouw maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Motorstraatgebied. De komende jaren wordt het gebied verder getransformeerd naar een multifunctioneel aantrekkelijk stedelijk gebied als volwaardig onderdeel van het Hart van Zuid.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
De Startmotor
In ontwikkeling
Dynamostraat
Feijenoord
Woningbouw
Marge Architecten
BPA Projectontwikkeling
2015
2017
550 woningen, 135 parkeerplaatsen
[mappress mapid=”160″]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here