Van Dorp Rotterdam

0
5169

Het nieuwbouwproject Van Dorp aan de Mathenesserdijk en Van Duylstraat in de Rotterdamse wijk Bospolder Tussenwijken bestaat uit 100 appartementen in twee stadsblokken op half verdiepte parkeergarages. Het ontwerp is van Marge Architecten in opdracht van Havensteder. In 2018 is de nieuwbouw van Van Dorp opgeleverd.

Van Dorp Spangen

De twee nieuwe woonblokken hebben oudere woningen op deze plek in de 19e-eeuwse buurt Bospolder-Tussendijken vervangen. Randvoorwaarde voor de nieuwbouw was het verminderen van de parkeerdruk en geen blinde gevels vanwege de sociale controle op het maaiveld. Een half verdiepte parkeergarage onder een binnentuin gecombineerd met split level woningen die direct ontsloten worden vanaf de straat wordt aan beide voorwaarden voldaan.

Van Dorp Bospolder Tussendijken

De herkenbaarheid van de individuele woningen is versterkt door op de begane grond de anderhalf verdieping hoge entrees te voorzien van een grote omkadering. Op de verdieping zijn alle woonkamers uitgerust met een mans hoge erker. De hoeken zijn op de verdiepingen ingevuld met appartementen en op de begane grond met voorzieningen en praktijkruimten.

Projectgegevens

Naam: Van Dorp fase III
Status: Gerealiseerd
Locatie: Mathenesserdijk/Van Duylstraat
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: Woningbouw
Architect: Marge Architecten
Opdrachtgever: Havensteder
Start bouw: 2016
Realisatie: 2018
Programma: 100 woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Van Dorp 51.913006, 4.445000 Van Dorp woningbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in