Nieuwe Ibis Style hotel en Pathé bioscoop naast Ahoy

4
26634

Naast Rotterdam Ahoy komt een nieuwe hypermoderne bioscoop van Pathé, een Ibis Styles hotel met 250 kamers en een parkeergarage. De bioscoop keten Pathé heeft architectenbureau Architekten Cie gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter in het Hart van Zuid een flinke boost. wUrck architectuur stedenbouw landschap ontwerpt de parkeergarage met 600 parkeerplaatsen. De verwachting is dat de bouw van de bioscoop start in 2023. De bouw van het hotel start in april 2022.

Hotel Ahoy Rotterdam

De Europees vastgoedontwikkelaar Foruminvest laat het nieuwe hotel met 250 kamers bouwen naast Rotterdam Ahoy. Het ontwerp van het nieuwe hotel is van Mulderblauw Architecten. Het business en leisure hotel is langjarig verhuurd aan het Duitse HR Group. Het hotel wordt geëxploiteerd door de hotelketen Ibis Styles. De bouw van het hotel door bouwcombinatie Heijmans/Ballast start in april 2022. De verwachting is dat het hotel in het najaar 2023 haar deuren opent.

Derde Pathé bioscoop in Rotterdam

De bioscoop wordt een nieuwe publiekstrekker tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. Deze ligging biedt Pathé extra kansen voor entertainment samenwerking. Zoals de mogelijkheid om een bioscoopzaal in te zetten als side-event, waarbij ingehaakt wordt op de programmering van Rotterdam Ahoy, zoals bijvoorbeeld een livestream van het North Sea Jazz Festival.

De geplande bioscoop aan het Ahoyplein zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. Dat is minder dan Pathé De Kuip, de beste lopende bioscoop van Nederland trekt jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers. Amsterdam is de enige stad in Nederland met meer dan 3 vestigingen van de Franse bioscoop keten.

Hart van Zuid, bruisend stadscentrum

Naast de Pathé bioscoop maken ook een hotel, een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy accommodatie, diverse restaurants en een parkeergarage uit van het leisureplot van Hart van Zuid.

Hart van Zuid is de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy, Zuidplein en omgeving waarvan de recent geopende Zwemcentrum Rotterdam en Theater Zuidplein eveneens onderdeel van zijn.

Projectgegevens

Project: Leisure Hart van Zuid
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Ahoy, Charlois, Rotterdam
Functie: bioscoop
Architect Bioscoop: Architekten Cie
Architect hotel: Mulderblauw Architecten
Architect parkeergarage: wUrck
Opdrachtgever: Pathé
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hotel en Bioscoop Ahoy 51.882246, 4.490576

Projecten in Rotterdam van deze architect:

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in