Nieuwe Pathé bioscoop naast Ahoy

0
15339

Naast Rotterdam Ahoy komt een nieuwe hypermoderne bioscoop van Pathé en een hotel met 250 kamers. De bioscoop keten Pathé heeft architectenbureau Architekten Cie gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter in het Hart van Zuid een flinke boost. De verwachting is dat de bouw van de bioscoop start in 2023.

Derde Pathé bioscoop Rotterdam

De bioscoop wordt een nieuwe publiekstrekker tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. Deze ligging biedt Pathé extra kansen voor entertainment samenwerking. Zoals de mogelijkheid om een bioscoopzaal in te zetten als side-event, waarbij ingehaakt wordt op de programmering van Rotterdam Ahoy, zoals bijvoorbeeld een livestream van het North Sea Jazz Festival.

De geplande bioscoop aan het Ahoyplein zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. Dat is minder dan Pathé De Kuip, de beste lopende bioscoop van Nederland trekt jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers. Rotterdam en Amsterdam zijn dan de enige steden in het land waar de Franse bioscoopketen drie vestiging heeft.

Architecten bioscoop, hotel en parkeergarage

Voor het ontwerp van de bioscoop bij Ahoy is de Architekten Cie aangesteld, wUrck architectuur stedenbouw landschap ontwerpt de parkeergarage met 600 parkeerplaatsen en Mulderblauw Architecten i.s.m. Forum Concept & Design maken het ontwerp voor een hotel voor een internationale hotel keten met 250 kamers waarvan de bouw start in 2021 en 2022 haar deuren opent.

Bruisend stadscentrum Hart van Zuid

Naast de Pathé bioscoop maken ook een hotel, een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy accommodatie, diverse restaurants en een parkeergarage uit van het leisureplot van Hart van Zuid.

Hart van Zuid is de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy, Zuidplein en omgeving waarvan de recent geopende Zwemcentrum Rotterdam en Theater Zuidplein eveneens onderdeel van zijn.

Projectgegevens

Project: Het Hefkwartier
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Ahoy
Functie: bioscoop
Architect: Architekten Cie
Opdrachtgever: Pathé
Start bouw: 2023
Realisatie: 2024

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here