Nieuwe Pathé bioscoop naast Ahoy

0
9353

Naast Rotterdam Ahoy komt een nieuwe hypermoderne bioscoop van Pathé. De bioscoop keten Pathé heeft Pi de Bruijn, architect en partner bij het architectenbureau Cie, gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter in het Hart van Zuid een flinke boost. De verwachting is dat de bouw van de bioscoop start in 2019, de opening is gepland in 2020.

Derde Pathé bioscoop Rotterdam

De geplande bioscoop aan het Ahoyplein zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. Dat is minder dan Pathé De Kuip, de beste lopende bioscoop van Nederland trekt jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers. Rotterdam en Amsterdam zijn dan de enige steden in het land waar de Franse bioscoopketen drie vestiging heeft.

Ontwerp van internationale allure

De nieuwe bioscoop wordt onder architectuur gebouwd. Pi de Bruijn, architect en partner bij Cie is gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. De Bruijn: “We zijn als architecten vol enthousiasme om hier een van de parels van Hart van Zuid te realiseren”. De Bruijn is onder andere bekend van zijn ontwerp voor de Tweede Kamer in Den Haag en het circulaire gebouw Circl op de Zuidas in Amsterdam. In Rotterdam ontwierp hij de Koopgoot en de Schielandtoren.

Een nieuw bruisend stadscentrum

Naast de Pathé bioscoop maken ook de bouw van een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy accommodatie, een hotel, diverse restaurants en extra parkeerruimte deel uit van het Business & Entertainment gebied van Hart van Zuid. De bioscoop wordt een nieuwe publiekstrekker tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. Deze ligging biedt Pathé extra kansen voor entertainment samenwerking. Zoals de mogelijkheid om een bioscoopzaal in te zetten als side-event, waarbij ingehaakt wordt op de programmering van Rotterdam Ahoy, zoals bijvoorbeeld een livestream van het North Sea Jazz Festival.

Hart van Zuid

Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy, Zuidplein en omgeving is een van de grootstedelijke projecten waar stevig op wordt ingezet. Het moet uitgroeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid, waar men in een aangename omgeving kan wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Projecten die hier worden ontwikkeld zijn Zwemcentrum Rotterdam, Kunstenpand met theater Zuidplein, een nieuw congrescentrum en een betere entree van winkelcentrum Zuidplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here