Brede School Park 16Hoven

1
4501

Basisschool Park16Hoven
In november 2012 is in de nieuwe wijk Park 16Hoven in Rotterdam een brede school gerealiseerd met kinderopvang Bimbola en Basisschool Park16Hove. De basisschool is ontstaan door samenwerking van twee basis scholen uit Overschie, de openbare Daltonschool en de Katholieke  Albert Schweitser school.

Faciliteiten
De school heeft beschikking over diverse faciliteiten zoals een voorziening voor buitenschoolse opvang (BSO), kinderopvang een Peuterspeelzaal, een eigen gymzaal en een ruime aula. De school biedt ruimte aan 300 leerlingen. De planning is erop gericht de school bij de start van het nieuwe schooljaar in 2012 te kunnen openen. Mocht in de toekomst blijken dat meer kinderen van deze school gebruik willen maken, is het mogelijk om op het gebouw een etage erbij te bouwen.

Cita Architecten
Het ontwerp van Cita architecten zal in een latere fase één geheel gaan vormen met de toekomstige woningen naast de school. De bouw van de nieuwe basisschool in Park 16Hoven vindt plaats in opdracht van de afdeling Vastgoedontwikkeling van Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling en de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving.

 Projectgegevens

Project: School Park16Hoven
Status: gerealiseerd
Lokatie: Park16Hoven, Rotterdam Noord
Functie: Onderwijsgebouw
Architect: Cita Architecten
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Start bouw: 23 november 2011
Realisatie: november 2012
[mappress mapid=”25″]

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in