Hofbogenpark

0
774

Het Hofbogenpark in Rotterdam Noord wordt een openbaar stadspark dat op het dak van het voormalig spoorviaduct de Hofbogen wordt gerealiseerd. Met een lengte van bijna twee kilometer is het rijksmonument het Hofpleinviaduct het langste dak van Nederland. Het nieuwe icoon het Hofbogenpark is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de eigenaar van de Hofbogen, de Dudok Groep. In december 2019 is het ontwerp van De Urbanisten, DS Landschapsarchitecten en De Dakdokters als winnaar gekozen. Begin 2021 wordt het definitieve ontwerp verwacht.

Hofbogenpark – De Urbanisten

Het Hofbogenpark gaat de verschillende wijken in Rotterdam Noord met elkaar verbinden. Het park loopt via het voormalige Station Hofplein in de Agniesebuurt naar het Liskwartier en Bergpolder.

Hofbogenpark – Station Hofplein – Dudok Groep

In 2020 wordt het voorlopige schetsontwerp voor het Hofbogenpark gemaakt. Begin 2021 wordt het definitieve ontwerp verwacht. In 2021 zal dan ook gestart worden met de realisatie van het park. Het ontwerp zal een slim en circulair watersysteem krijgen dat zal gaan bijdragen aan een oplossing voor klimaatsverandering. Ook de omliggende straten en pleinen worden onderdeel van een brede groene strook met verblijfsplekken en ruimte voor sport en spel.

Projectgegevens

Naam: Hofbogenpark
Status: In ontwikkeling
Adres: Vijverhofstraat, Voorburgstraat, Insulindestraat
Deelgebied: Rotterdam Noord, Agniesebuurt, Bergpolder
Categorie: Park
Architect: De Urbanisten, DS Landschapsarchitecten, De Dakdokters 
Opdrachtgever: 
Gemeente Rotterdam Dudok Groep
Realisatie: 2021

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here