Sloop wederopbouw kerk Charlois

9
7060

Immanuelkerk Charlois In het jaar dat Rotterdam de wederopbouw viert, wordt het wederopbouw kerkgebouw, de
Immanuelkerk in Rotterdam-Zuid, afgebroken om plaats te maken voor een nieuw multifunctioneel gebouw.

Wederopbouw kerk 1954

Het Apostolisch Genootschap aan de Dorpsweg 205 in Charlois heeft zondag 31 januari 2016 haar kerkgebouw voor het laatst gebruikt. De wederopbouw kerk uit 1954 is ontworpen door architect J. Roodenburgh (1885-1972) als gereformeerde kerk. De Immanuelkerk is sinds 1962 in gebruik als kerk van Het Apostolisch Genootschap.

Immanuelkerk Rotterdam briefkaart

Nieuwbouw

De kerk wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuw en multifunctioneel onderkomen ontworpen door architectenbureau Terrena. Het nieuwe gebouw krijgt drie verdiepingen, met naast de gebruikelijke grote kerkzaal meerdere bijzalen en ruimtes die flexibel zijn in te delen, eventueel ook voor bedrijven. De ingebruikname is gepland in mei 2017.

Kerk Dorpsweg_Rotterdam Terrena

Sloop in Rotterdam

In Rotterdam is na de oorlog al veel gesloopt. De bekendste kerk die is gesloopt was de Koninginnekerk (1904 – 1972) aan de Boezemsingel van architecten B. Hooykaas Jr. en Michiel Brinkman. Lijstje met bekendste gesloopte gebouwen in Rotterdam.

9 REACTIES

  1. Ik vind het een mooi ontwerp en het voelt in dit geval goed dat het oude plaats gaat maken voor iets nieuws. Is niet vaak altijd het geval maar hier wel naar mijn mening.
    Vond het wel schokkend om te zien dat de beplanting erom heen zo meedogenloos is neergehaald; ik heb de oude tuinman er menig uren met bezieling in zien stoppen.

  2. zo jammer dat dit oude stukje charlois -carnisse wordt weggehaald
    het was er altijd elke zondag erg druk en vele oudere bewoners genoten van deze plek
    multicultireel vindt ik echt niet kunnen
    onze oudere bwoners van charlois- carnisse zijn al zoveel plekken kwijt zoals gebouw aan de grutto straat (waar ze konden bingo klaverjassen biljarten en carnaval avondjes hadden) nu een moskee waar onze oudere niet meer welkom zijn
    laat men nu eens nadenken over onze oudere bewoners
    die verdienen ook een plek waar ze het gezellig hebben

    • Het is geen moskee, maar een plaats van samenkomst van het Apostolisch Genootschap. Dat was het en dat blijft het. Juist in het nieuwe gebouw is er veel meer plaats voor ontmoetingen en bijvoorbeeld bingo, klaverjassen etc. Het gebouw is speciaal ontworpen met het doel als buurtcentrum in het achterhoofd. Het wordt heel flexibel en in overleg met het Apgen kan je gebruik maken van de vele nieuwe ruimtes in het gebouw.

  3. kanniewaarzijn Rotterdam is weer een identiteitsloze nietszeggende(multifunctionele)blokkendoos rijker, Als dadelijk de wielewaal ook gesloopt is,hebben we er weer een mooi stukje rotterdam bij.bedankt!!!!!
    ps vergeet de molen en landhuis de olifant ook niet neer te halen

    Kansloos

  4. Waarom moet dat lelijke gebouw nou juist daar komen? Er is hier in Zuidwijk, door het geklooi van Vestia, plek zat om dat neer te zetten.. ook goed bereikbaar. Oldegaarde bij Aldenkamp, hele stukken in de Burgen.. zou het zomaar kunnen staan.

  5. Het oude gebouw kun je niet mooi noemen. Wat ons wel aan het hart gaat is de sloop van de klokkentoren. Wij wonen in het Bourgondisch hof en kijken uit op de toren. Een dorps en idyllisch uitzicht. Wordt de toren gesloopt? Zo ja komt er een nieuwe toren. Niet te zien op de foto van e maquette.

  6. Men heeft dus niets geleerd na de sloop van zovelen mooie kerkse gebouwen in de jaren zestig en zeventig! En als je dan ook nog ziet wat ervoor in de plaats komt. Schande!! Wat een stommiteit weer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in