Stadionplan van Red de Kuip gepresenteerd

1
5806

Red de Kuip - de_Kuip_in_de_omgeving

Stadion van Red de Kuip

Vandaag presenteerde Stichting Red de Kuip hun verbeterde stadionplan voor de Kuip op hun website. Het doel van Red de Kuip was en is de huidige Kuip een derde leven te schenken door een derde ring te bouwen waardoor de capaciteit wordt opgekrikt tot 63.000 supporters, met een optie voor uitbreiding naar 70.000 zitplaatsen. Kosten van de bouw worden begroot 145 miljoen euro wat zonder gemeente subsidie gerealiseerd kan worden. De Stichting werkt voor in het plan samen met haar partners bouwbedrijf Besix, Hypercube, Mammoet, Croon, IOB en architecten Molenaar & Co.

Belangrijkste verschil met het eerdere plan

Het belangrijkste verschil met de eerdere plannen van Red de Kuip is dat het nieuwe plan uitgaat van sloop van het Maasgebouw en het realiseren van een helemaal nieuwe business voorziening aan de Maaszijde. Daarnaast is een verlengd dak waardoor alle 63.000 toeschouwers droog zitten een substantiële wijziging ten opzichte van het eerdere behoud van het huidige dak.

Red de Kuip - de_buitenkant_in_de_avond

Hoe gaat De Kuip er uit zien

In de nieuwe mantel rond de huidige Kuip is plaats voor onder andere ontvangstruimtes, restaurants en business-lounges rond een atrium. Aan de binnenzijde komen op het tweede niveau business-units. In de schil rondom het stadion kunnen supporters op verschillende vloeren terecht bij eet- en drinkkraampjes, fanshops en toiletruimtes. De overkapping wordt verlengd met een luifel. De lichtmasten blijven, en worden zelfs een stukje verhoogd. De derde ring zal vrij boven de originele tribune komen te hangen. Hierdoor blijft het karakteristieke interieur van het stadion met de twee vrij hangende ovale tribuneringen in tact en wordt de derde ring in vorm en stijl toegevoegd, aangevuld met een royale overkapping.

Red de Kuip - de_Kuip_in_de_omgeving_met_gebiedsontwikkeling__

Bouw in 18 maanden

Het consortium denkt 18 maanden nodig te hebben om de bouw te realiseren. Uitganspunt is het optimale gebruik van twee zomerstops en – tijdens het seizoen – de periodes tussen de thuiswedstrijden. We bouwen eerst een nieuwe constructie er omheen, en gaan daarna het dak liften. Al die tijd hoeven we niet in het stadion zélf te zijn, aldus bouwer Besix.

Meer over het plan van Red de Kuip op de website

Commissie beoordeeld zeven plannen

Het plan van Stichting Red de Kuip is één van de zeven plannen voor een nieuwe of een gerenoveerde Kuip die worden beoordeeld een speciale commissie. Feyenoord vroeg drie man, oud-wethouder Wim van Sluis, Feyenoord-commissaris Jos van der Vegt en zakenman Hans Vervat onderzoekt te doen nadat in juli 2013 de Gemeenteraad van Rotterdam tegen een garantstelling van 165 miljoen euro voor een nieuw stadion had gestemd.

De zeven plannen zijn van VolkerWessels, BAM, Red de Kuip, ZwartsJansma, Designed by Erick van Egeraat, Hennes de Ridder en KCAP Architects & Planners.

Eind maart moet de commissie eruit zijn en zullen de plannen worden voorgelegd aan de Rotterdamse politiek. Eind april komt de commissie dan met de definitieve aanbeveling.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in