Toren van Babel – bouw gestart

0
23780

De Toren van Babel wordt een nieuwe woontoren met 24 gezinswoningen op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes op de Lloydpier in Rotterdam. Het woongebouw is ontworpen door architect Laurens Boodt in opdracht van ontwikkelaar AM. De verkoop is in het 1e kwartaal 2021 gestart. De bouw is in november 2021 gestart. Naar verwachting wordt BABEL in 2023 opgeleverd.

Gezinswoningen in BABEL

Het nieuwbouwplan voor de Rotterdamse Toren van Babel is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel dat in Museum Boijmans Van Beuningen te zien is. De 24 appartementen in de woontoren bestaan allemaal uit twee woonlagen. Bovendien loopt rondom het gebouw een straat omhoog. In het gebouw is ook gewoon een lift aanwezig. Deze collectieve buitenruimte grenst aan een privé-terras en is een geweldige plek voor je kinderen om buiten te spelen en om met de buren te socializen. Hier woon je dus niet aan een horizontale, maar aan een verticale woonstraat!

  • Doelgroep zijn gezinnen die ruimte zoekt in de stad.
  • De woonoppervlaktes variëren tussen de ca. 80 m2 en 155 m2 en een penthouse van 190 m2
  • Afmetingen en indelingen van de woningen zijn flexibel en bewoners kunnen ook zelf de vorm van de ramen kiezen.
  • Prijzen van € 400.000 – € 1.145.000 v.o.n. inclusief parkeerplaats.

Meer informatie Wonen in Babel: projectwebsite

Nieuwbouw op de Lloydpier

BABEL vormt een geheel met de nieuwbouw van Lloyd Yard op de Lloydpier. De Lloydpier dankt zijn naam aan de Rotterdamse Lloyd, een scheepvaartbedrijf dat hier zijn thuishaven had. Nu de havenbedrijven de pier hebben verlaten wordt het gebied getransformeerd naar een hoogwaardig leefomgeving waar wordt gewoond en gewerkt. Op de Lloydpier zijn de volgende woongebouwen in ontwikkeling of in aanbouw: Sawa (100 woningen – 2024) en Eden District (87 woningen – 2021).

Prijsvraag gezinsappartmenten

In 2016 schreef de gemeente Rotterdam een open prijsvraag uit om een nieuwe woontypologie van gezinsappartementen te onderzoeken en ook daadwerkelijk te realiseren. Op 7 oktober 2016 werd bekend dat de jury unaniem koos voor het plan de Rotterdamse Toren van Babel van architect Laurens Boodt, in samenwerking met AM en Bartels Ingenieursbureau. Hieronder het oude ontwerp.

Toren van Babel
Toren van Babel

Projectgegevens

Naam: Toren van Babel
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Hoek Kratonkade met Celebesloods
Deelgemeente: Delfshaven
Categorie: 24 woningen
Architect: Laurens Boodt
Opdrachtgever:
AM
Start bouw: 2021
Realisatie:
2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Toren van Babel 51.901856, 4.458187 Toren van Babel