Woongebouw Pompenburg

0
5791

Het woongebouw Pompenburg ligt aan het Hofplein en aan het Pompenburg in Rotterdam. Het woongebouw bevat 226 woningen, winkels op de begane grond en een parkeergarage. Het ontwerp is van architect Carel Weeber in opdracht van Patrimoniums Woningstichting (PWS), tegenwoordig Havensteder. Woongebouw Pompenburg is in 1981 opgeleverd.

Woongebouw Pompenburg Rotterdam 1

Het woongebouw Pompenburg ligt op een driehoekig kavel op een toplokatie aan het Hofplein midden in het centrum van Rotterdam. De gebogen vorm van het gebouw volgt nauwkeurig de randen van de kavel. Op het eerste gezicht lijkt het vanuit de stad een gesloten woonblok, maar het opent op het zuid-westen achter het gebouw .. dat aan de Coolsingel ligt.

Woningen in Pompenburg

Aan de binnenkant liggen de galerijen, die door het toepassen van maisonnettes konden worden afgewisseld met op de zon georienteerde balkons. Op de begane grond liggen langs de hoofdstraten winkels en de entrees tot het woongebouw. Aan de zijstraten liggen een fietsenstalling van het stadhuis en de toegangen tot de parkeergarage. De randen van de eerste verdieping bestaan geheel uit bergingen. Op de tweede verdieping liggen de eerste woningen aan een binnentuin boven de inpandige parkeergarage.

Woongebouw Pompenburg Rotterdam 2

Architect Carel Weeber

De ontwerpen voor woongebouwen die Weeber heeft geleverd voor de meest uiteenlopende lokaties in Rotterdam, hebben in een bepaald opzicht veel met elkaar gemeen. Het woongebouw Pompenburg, woontoren Vasteland, de Peperklip bedienen zich van eenvoudige cilindervormige grondvormen. De woongebouwen zijn in principe omgebogen galerijflats.

Projectgegevens

Naam: Woongebouw Pompenburg
Status: gerealiseerd
Lokatie: Pompenburg
Deelgebied:
 Centrum – Stadsdriehoek
Categorie: woningen
Architect: Carel Weeber
Opdrachtgever: Havensteder
Realisatie: 1981

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woongebouw Pompenburg 51.924049, 4.478590 Woongebouw Pompenburg

Projecten in Rotterdam van deze architect:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in