Brainpark herontwikkeling

1
2706

Het kantorenpark Brainpark I in Rotterdam Kralingen tussen de A16 en Campus Woudestein moet over een aantal jaren uitgroeien tot een groene en aantrekkelijke locatie met woningen, kantoren, onderwijsinstellingen en voorzieningen. Gemeente Rotterdam en betrokken partijen zijn gestart met het opstellen van een inrichtingsplan voor Brainpark I. Het college en de gemeenteraad besluiten aan het eind van het 2e kwartaal 2021 of de plannen voor Brainpark I worden uitgevoerd. 

Brainpark herontwikkeling – impressie Group A architects

Kansen voor Brainpark

Brainpark I biedt volop kansen door de aanwezigheid van metrostation Kralingse Zoom en Campus Woudestein. Het is een uitstekende locatie voor de transformatie van een kantorengebied naar een gevarieerder stedelijk milieu. Er is ruimte voor het toevoegen van woningen, maatschappelijke- en dagelijkse voorzieningen, horeca en vernieuwde kantoren. De bouw van woningen op Brainpark I moet ook de vraag naar stijgende woningen onder vooral studenten, starters, ouderen en een- of tweepersoonshuishoudens opvangen.

De voorgestelde verdichting gaat gepaard met grootschalige investeringen in het mobiliteitsnetwerk. De derde oeververbinding (met hoogwaardig openbaar vervoer) moet het gebied beter verbinden met Rotterdam Zuid. Samen met de ontwikkelingen van Woudestein wordt Rotterdam Oost een centraal gelegen en goed verbonden stadsdeel.

Aandachtspunten

Bij de herontwikkeling van Brainpark I zijn een paar belangrijke aandachtspunten. Zo worden de nu aanwezige kantoorpanden omgebouwd tot of vervangen door duurzame woon- en of werklocaties. Ook de aanpak van de geluidsoverlast van de A16 en de luchtkwaliteit zijn belangrijke onderwerpen.

Nieuwbouw Brainpark

Brainpark is in handen van particuliere vastgoedeigenaren. Eén van deze eigenaren is Bakkers Hommen die inmiddels vier panden bezit op Brainpark I. In september 2020 kochten zij het gebouw aan de Max Euwelaan 21-29. Inmiddels hebben ze plannen voor de ontwikkeling van het Max Euwe Quartier en het Max Euwe Park.

Een andere ontwikkeling op Brainpark is van Blue-House Projectontwikkeling. Deze ontwikkelaar uit Krimpen aan den IJssel wil rond een bestaand kantoorpand op Brainpark 590 nieuwe woningen en commerciële voorzieningen bouwen.

Aantrekkelijk groen

Naast nieuwbouw moet ook de buitenruimte van Brainpark I worden aangepakt. Brainpark moet een aantrekkelijk groengebied worden waar bewoners en bezoekers kunnen ontspannen in een natuurlijke omgeving. Grote waterpartijen zorgen voor opvang van overtollig water én verkoeling bij warm weer. Het bestaande groen moet verder worden uitgebreid en de geluidsoverlast van de A16 wordt aangepakt. Zo wordt Brainpark I straks een gezonde, groene en duurzame woon- en werklocatie.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

brainpark 51.917729, 4.530290

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here