Dakpark Rotterdam

0
12612

Het Dakpark Rotterdam, met 1.200 meter het grootste dakpark in Europa, is gebouwd op negen meter hoogte bovenop een winkelboulevard. Het park en de daaronder liggende Bigshops zijn een mooi voorbeeld van dubbel grondgebruik. Het Dakpark is aangelegd op het voormalige rangeerterrein aan de Vierhavensstraat in Delfshaven. Het ontwerp is van Buro Sant & Co. In 2013 werd het Dakpark Rotterdam officieel geopend.

Dakpark Rotterdam

Inrichting van het Dakpark

Het park is 1.200 meter lang, 85 meter breed en grotendeels 9 meter hoog. Het is een groen park met drie bijzondere plekken: de mediterrane tuin, de speeltuin en de buurttuin. Het centrale hart van het dakpark wordt gevormd door een Orangerie met een watertrap. Hier liggen ook de hoofdentrees De oost en westkant van het dakpark zijn totaal verschillend van karakter. De oostkant heeft een hoogstedelijk karakter met een plint van bedrijven waarop het park zich middels hagen en hoge bomen manifesteert. De westkant is naar de wijk gericht en heeft een zeer groen karakter, een geknikt maaiveld met thematisch ingerichte thematuinen bij de hoofd entrees.

Dakpark Rotterdam
Dakpark Rotterdam

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”dakpark”]

Op 31 augustus werd gestart met het de aanleg van het Dakpark Rotterdam. De officiële opening was op 10 juli 2013. Op 21 december 2013 was de hele aanleg

Ontwerp Buro Sant en Co

Het voornaamste doel van het project is het bieden van een goed bereikbaar groen park aan buurtbewoners die ook medebeheerders zullen worden. Buro Sant en Co maakte in opdracht van de gemeente Rotterdam het masterplan en het ontwerp van het dakpark dat later door de gemeente en anderen is uitgewerkt.

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”dakpark-impr”]

Ontwikkeling Bospolder en M4H

Het Dakpark is een mooi groene gebied voor de achterliggende wijk Bospolder Tussendijke geworden. In deze woonwijk zijn de laatste jaren veel mooie nieuwe woonprojecten gerealiseerd zoals Le Midi (2008) en De Hudsons. Het Dakpark ligt tegenover het Hakagebouw, het voormalige industriegebouw, dat wordt herontwikkeld en de nieuw te ontwikkelen wijk Merwede Vierhavens (M4H). Aan de kop van het Dakpark ontwikkelt Dudok Groep het rijksmonument Diepeveen met het omliggende terrein met ca. 170 woningen.

Projectgegevens

Naam: Dakpark
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Vierhavenstraat
Deelgebied: Delfshaven
Categorie: Park
Architect: Buro Sant en Co
Opdrachtgever: 
Gemeente Rotterdam
Start bouw: 
2011
Realisatie: 2013

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Dakpark 51.909478, 4.436525 Dakpark Stadspark 2013

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in