Le Medi – Rotterdam

0
15468

Le Medi is een woonblok met 93 woningen dat in 2008 is opgeleverd in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. De architectuur en stedenbouwkundige opzet van het woonproject zijn geïnspireerd op de architectuur van de landen rond de Middellandse Zee en worden gekenmerkt door fraaie kleuren, mozaïek en mediterrane ornamenten. Het ontwerp is van architectenbureau Geurst & Schulze i.s.m. Korteknie en Stuhlmacher in opdracht van ontwikkelaar EraContour en woningbouw vereniging Havensteder. Het initiatief voor dit multiculturele bouwproject is genomen door cultureel ondernemer Hassani Idrissi.

Le Medi - Rotterdam

Mediterraan woonblok

Le Medi is gebaseerd op het idee van een ommuurde stad met grote toegangspoorten. De monumentale hoofdpoort ligt aan de Schippersstraat. De andere toegangen aan de Medinastraat, Blokmakersstraat en dwarsstraatjes volgen het oude stratenpatroon. De verschillende toegangen leiden naar een verkeersvrij semi-openbaar binnengebied met een centraal plein met een waterpartij. Verhoogde plantenbakken nodigen uit tot zitten en ontmoeten, evenals de bankjes die in het groen geïntegreerd zijn. Het groen bestaat deels uit mediterrane bomen en beplanting die ook in het Nederlandse klimaat kunnen gedijen. Le Medi is een soort oer-Hollands hofje, waar de hekken overdag altijd openstaan en ’s avonds gesloten worden.

Le Medi - Rotterdam
Le Medi - Rotterdam

Kunstwerk Arno Coenen

Het grote tulpenmozaïek op de hoofdpoort is ontworpen door kunstenaar Arno Coenen en verbeeldt het verleden, heden en toekomst van de wijk Bospolder-Tussendijken, Het is gelegd door 600 buurtbewoners en andere betrokkenen.

Le Medi - Rotterdam

Woningen in Le medi

Le Medi bestaat uit 93 eengezinswoningen waarvan 18 woningen met tuin, 71 woningen met terras, 1 vrijstaande woning, 4 poortwoningen en 8 woningen met terras aan het binnenplein. Tussen de woningblokken ligt een parkeergarage met twee parkeerplaatsen per woning.

Projectgegevens

Naam: Le Medi
Status: Gerealiseerd
Adres: Schippersstraat
Deelgemeente:
Delfshaven
Categorie: Woningbouw
Architect:  Geurst & Schulze, Korteknie en Stuhlmacher
Opdrachtgever: EraContour, Havensteder (com.wonen)
Start bouw: 2006
Realisatie: 2008

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Le Medi 51.910207, 4.438805 Le Medi