Fenixloodsen Fenixloft bouw gestart

9
16876

De Fenixloodsen op Katendrecht in Rotterdam worden herontwikkeld. Bovenop de Fenixloods 1 komt nieuwbouw met 212 loftwoningen (Fenixlofts). Op 3 december 2015 is de bouw gestart door bouwbedrijf Heijmans. De oplevering van Fenixloods 1 wordt in juni 2019 verwacht. Het ontwerp is van de transformatie is van Mei Architecten. De twee Fenixloodsen, liggen op een schitterende plek aan de voet van de Rijnhavenbrug met uitzicht op de Rijnhaven en de Wilhelminapier.

Fenixlofts_fenixloodsen_rotterdam

Fenixloodsen nieuwbouw

De herontwikkeling voor Fenixloodsen bestaat uit restauratie en sloop / nieuwbouw van de bestaande loods en nieuwbouw bovenop deze loods. In de Fenixloodsen komt een gemixt programma. Het programma in de huidige oude loodsen zal bestaan uit horeca, detailhandel, het nieuwe theater Walhalla, commerciële ruimtes (Fenixdocks) en een inpandige openbare parkeergarage met 227 parkeerplaatsen. Hier bovenop zullen 212 nieuwbouw loft appartementen (Fenixlofts) verrijzen die volledig naar wens van de gebruiker zijn in te delen. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale ingedeelde appartementen zijn.

Fenixloodsen Mei Architecten

Het ontwerp van de herontwikkeling van de Fenixloodsen is van Mei Architecten uit Rotterdam. Dit architectenbureau won in oktober 2013 de transformatie wedstrijd in opdracht van bouwer Heijmans en ontwikkelaar Proper Stok. Mei Architecten transformeerde eerder het monumentale pakhuis Jobsveem op de Lloydpier.

Fenixlofts woningen

Fenixloods I krijgt aan de Rijnhavenzijde acht woonlagen, aan de Veerlaanzijde worden vijf woonlagen bovenop de huidige loods gebouwd. De 212 loftwoningen in de Fenixloodsen bestaan uit 78 huur- en 134 koopappartementen.

Het Fenixloft concept houdt in dat je zelf kan bepalen wat de afmeting van je woning wordt. De minimale loft is 40 m2 woonruimte en 11 meter balkon. Deze loft is te vergroten met extra m2 waarbij de toename met sprongen van 20m2 aan woonruimte is en ruim 5 m2 balkon. Je kunt dus kiezen voor loftwoningen van 40m2, 60m2, 80 m2, 100 m2 etc. Op de toplaag zijn penthouse loft-appartementen aan met grote dakterrassen. In de loodsen zelf komen 5-10 kadewoningen van 14 meter hoog met een bijna 7 meter hoge woonkamer.

Fenixdocks

De bestaande loods wordt heringericht en deels gesloopt. In de bestaande loods komt voornamelijk ruimte voor ondernemers met een Cultureel, Creatief of Cultureel aanbod (Fenixdocks). Een deel zal worden gebruikt voor de huisvesting van Codarts en Conny Janssen Danst. Tevens zijn een aantal kadewoningen, toegankelijk vanaf de begane grond, opgenomen in de bestaande loods.

Tussen de Fenixloods en de bovengelegen appartementen zal de een tussenlaag worden ingericht met appartementen en een klein deel kantoorruimten (incisielaag).

Fenixloodsen - Mei Architecten 2

Fenixloodsen geschiedenis

De loodsen Fenix I en Fenix II aan de Veerlaan op Katendrecht zijn de restanten van de loods San Francisco op de Wilhelminapier. Deze loods werd na de oorlog door de verplaatsing van de HAL naar de Wilhelminapier door de gemeente onteigend. De twee loodsen zijn, 48 meter breed en 121 meter, respectievelijk 164 meter lang en hebben elk twee verdiepingen. De loodsen uit 1954 zijn ontworpen door Gemeentewerken. De draagconstructie is een zware gewapend betonnen constructie met geringe overspanning. De gevels zijn opgevuld met steens metselwerk, dat bepleisterd is. De bijzondere raamvorming versterken het massieve uiterlijk.

Fenixloods 1 impressieProgramma Fenixloodsen

Het totale Programma van de Fenixloodsen bestaat uit ca. 8.500 m2 commercieel, cultureel en culinair programma ca. 9.000 m2 openbaar parkeren en ca. 23.000 m2 loft appartementen (180/230 stuks). De totale bouwkosten zijn geschat op € 40 miljoen.

Projectgegevens

Naam: Fenixloodsen
Status: In uitvoering
Adres: Veerlaan 9- 13
Buurt: 
Katendrecht
Categorie: Wonen, horeca, cultuur
Architect: Mei Architecten
Opdrachtgever: Heijmans – Proper Stok
Hoogte: 
44 meter
Start bouw: 3 december 2015
Realisatie: juni 2019
Website: 
Fenixlofts

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Fenixloods 1 51.901802, 4.485850 Fenixloods 1In ontwikkelingwoningen

Bouwfoto’s Fenixloodsen

Volg hier de bouw met meer bouwfoto’s van Fenixloodsen

Impressies Fenixloodsen

Films Fenixloodsen

9 REACTIES

  1. Ben zeer geinteresserd in dit project.
    Gaarne meer info en wil graag op de hoogte gehouden worden.
    Dank en met vr. gr.
    Frank.

  2. Naar aanleiding van de publikatie van het projekt Feniksloodsen wil ik graag kwijt dat ik dit een prachtig projekt vind en een aanwinst voor Rotterdam. Graag wil ik op de hoogte worden gehouden van de voortgang en met name over de verhuur van de betreffende appartementen. Maakt mij niet uit of het gaat om Feniksloods I of II.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here