Glashaven tranformatie gestart

0
12519

Aan de Glashaven 8-10 op het Wijnhaveneiland in Rotterdam wordt een bestaand kantoorgebouw getransformeerd tot woongebouw met 87 studio’s van 25 m2 tot 41 m2 voor studenten. Bovenop het gebouw worden drie woon etages toegevoegd. Het ontwerp van de transformatie is van Mei architects in opdracht van ontwikkelaar Accresco. Eind 2021 is Van Wijnen gestart met de transformatie.

Bestemmingsplan Wijnhaveneiland

Op 23 september 2019 heeft de Commissie voor Welstand en Monumenten een positief advies gegeven, het standpunt is overgenomen. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand.

Het bestemmingsplan staat een dergelijk bouwwerk op deze plek weliswaar niet toe, maar het plan is goed ingepast in de omgeving. Stedenbouwkundig is het wenselijk dat er drie bouwlagen worden toegevoegd op het pand, in plaats van een toren. Dit gezien het feit dat een toren zou te dicht komen te staan op de omliggende ontwikkelingen: Uptown en Glashaven 16-70. Daarmee zou het uitzicht, privacy en kwaliteit van deze ontwikkelingen geschaad worden. De keuze voor een optopping past juist goed in het ensemble van de omliggende ontwikkelingen.

In de plint van het transformeren gebouw bevindt zich Supermarkt Spar. Deze zal gedurende de transformatie open blijven.

Plan herbestemming Glashaven 8-10

Projectontwikkelaar Accresco kocht in 2017 het kantoorpand uit de wederopbouw periode aan de Glashaven 8-10 op het Wijnhaveneiland voor 2,1 miljoen euro.

Het plan voorziet in het;
· optoppen van het pand met ca. 1144 m2, in 3 extra bouwlagen waardoor de bouwhoogte op ca. 32 meter komt;
· realiseren van bergingen, fietsenstalling en containerruimte in de kelder;
· realiseren van een gemeenschappelijk daktuin/terras op het dak van de 1e verdieping van ca. 139 m2;
· realiseren van een 7 dakterrassen op het dak van de 3e verdieping, voor de aan deze zijde van het pand gelegen studenteneenheden;
· realiseren van een 4 dakterrassen op het dak van de 3e verdieping, voor de aan deze zijde van het pand gelegen studenteneenheden;
· realiseren van 4 inpandige balkons op de 6e verdieping voor de aan deze zijde van het pand gelegen studenteneenheden

Nieuwbouw Wijnhaveneiland

Het Wijnhaveneiland is volop in ontwikkeling. Er is in korte tijd veel nieuwbouw gepland. Zo is voor het naastgelegen kantoorpand Glashaven 16-70 door ontwikkelaar Amvest i.s.m. Klunder Architecten de Glashaventoren in ontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Glashaven
Status: In uitvoering
Adres: Glashaven 8-10
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningen
Architect: Mei architects
Opdrachtgever: Accresco
Realisatie: eind 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in