Helden van de Ruyter Noordereiland

0
5799

Helden van de RuijterHelden van de Ruyter nieuwbouw

Op het Noordereiland in Rotterdam is in 2018 de nieuwbouwwoningen Helden van de Ruyter gerealiseerd. De gemeente Rotterdam stelde hiervoor een kavel ter beschikking op de hoek van De Ruyterstraat en de Marinestraat voor zelfbouwers. Door middel van CPO (Collectieve Particulier Opdrachtgeverschap) zijn hier 8 stadswoningen gebouwd. De start bouw startte in 2016. De oplevering was in 2018. Architectenbureau Bokkers van der Veen zullen samen met Urbannerdam (procesbegeleiding) en bouwer Van Omme & De Groot het bouw uit voeren.

Helden van de Ruijter

Acht woningen

Helden van de Ruyter bestaat uit 8 woningen. De karakteristieke hoekwoning van 220 m² groot en 7 tussenwoningen van 154 m² met een tuin en dakterras. De totale kosten voor de tussenwoningen uit het plan zijn geraamd op € 265.000,- tot € 273.000,- en de hoekwoning op € 355.000,-. Voor dit woongebouw bestaat uit een set basisplattegronden die aan de hand van spelregels samen met de toekomstige bewoners ingedeeld en uitgebreid worden. Zo ontstaan woningen van verschillende afmetingen, voor ieder huishouden op maat ontworpen.

Ontwerp Helden van de Ruyter

Naar gelang de wens van de koper kan de begane grond gebruikt worden als woon- of als kantoorruimte. Met uitzondering van de extra grote hoekwoning heeft iedere woning de beschikking over een achtertuin. Daarnaast zijn in het ontwerp verschillende mogelijkheden voor een dakterras opgenomen.

De gevel bestaat uit een vast ritme van steeds drie blindvensters per verdieping, waarbij de kopers zelf kunnen aangeven welke daarvan doorbroken worden en voorzien van kozijnen met glas.

Huidige locatie

Helden van de Ruyter locatie

Projectgegevens

Naam: Helden van de Ruyter
Status:Gerealiseerd
Adres: De Ruyterstraat en Marinestraat
Deelgemeente: Feijenoord Noordereiland
Categorie: Woningbouw
Architect: Bokkers van der Veen
Opdrachtgever: CPO
Start bouw: 1e2016
Realisatie: 2e2018
Programma: 8 nieuwbouwwoningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Helden van de Ruyter 51.915657, 4.499397 Helden van de Ruyter