Woongebouw Koningslaan

6
15880

Aan de Koningslaan 3 in de wijk Het Lage Land in Rotterdam wordt het leegstaande uitvaartcentrum Spek gesloopt om plaats te maken voor een nieuw woongebouw met 21 appartementen. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architecten Bokkers van der Veen in opdracht van bouwer en ontwikkelaar Korrekt Bouw.

Koningslaan 3

De locatie van het nieuwe woongebouw is een overgangslocatie tussen de kantoren aan de Hoofdweg en de stempel- en strokenbouw met woningen aan de Koningslaan. Het gebouw staat op een half verdiepte parkeergarage voor 17 auto’s en bergingen. Het souterrain dient tegelijkertijd als terrassen voor de begane grond appartementen.

Koningslaan 3

21 appartementen

Het woongebouw krijgt 21 appartementen variërend van 55m2 tot 98m2 gebruiksoppervlakte. Er worden 7 verschillende woningtypen gerealiseerd, variërend van twee-kamer tot vijf-kamer appartementen.
Het gebouw zoekt aansluiting door middel van materialisatie, kleur en gevelopbouw tussen beide werelden. Aan de zachtere, groene wereld richting het water worden de buitenruimten op het zuiden gerealiseerd, gericht op het water en groen. Aan de noordzijde zijn de lift, trappenhuis en vluchtroutes georganiseerd en zal het gebouw als een baken fungeren aan de relatief drukke Hoofdweg.

Meer nieuwbouw in Rotterdam Prins Alexander

Projectgegevens

Naam: Appartementen Koningslaan
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Koningslaan 3
Deelgemeente:
 Prins Alexander, Het lage land
Categorie: woningen
Architect: Bokkers Van der Veen
Opdrachtgever: Korrekt Bouw
Start bouw: n.n.b.
Realisatie: n.n.b

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Koningslaan 3 51.946897, 4.543126 Koningslaan 3 woningbouw

6 REACTIES

  1. Wij wonen in Alexanderpolder en willen graag blijven wonen.
    Momenteel wonen wij in een ruime splitlevel eengezinswoning met garage. In nabije toekomst willen wij kleiner gaan wonen waarbij de verschillende ruimten gelijkvloers zullen zijn.
    Wij zijn zeer geinteresseerd in dit project.
    Met vriendelijke groet,
    Peter Timmerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in