Nieuwbouw Rakstraat Crooswijk

1
6242

Aan de Rakstraat in het Schutterskwartier te Crooswijk zijn 17 nieuwbouw woningen gebouwd in opdracht van Woonstad Rotterdam. Het ontwerp van de 17 sociaal-plus woningen is van Bokkers van der Veen architecten. In het 1e kwartaal 2020 zijn de woningen opgeleverd.

Rakstraat Rotterdam

Het nieuwbouwproject in Crooswijk omvat acht eengezinswoningen (96 m2), twee begane grondwoningen (68 en 48 m2) met een eigen tuin, alsmede een bovenwoning (95 m2) en zes appartementen (69 en 63 m2). Wooncorporatie Woonstad heeft de ambitie om kwalitatief goede en betaalbare woningen te maken op een binnenstedelijke locatie in het sociaal plus segment.

De nieuwbouw is in een moderne historiserende stijl uitgevoerd. Het heeft een verhoogd hoekaccent net als de andere hoeken van de gesloten bouwblokken waaruit het Schutterskwartier is opgebouwd. Het gevelontwerp is afgestemd op haar omgeving qua kleur, materiaal en textuur en kent een klassiek moderne opbouw met een open en uitnodigende plint, middenstuk en een verbijzonderde kroonlijst met ruimtelijke metselwerk patronen.

Projectgegevens

Naam: Nieuwbouw Rakstraat
Status: Gerealiseerd
Locatie: Rakstraat
Deelgebied: Crooswijk
Architect: Bokkers van der Veen
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start: 2019
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rakstraat nieuwbouw 51.934746, 4.491039 Rakstraat woningbouw

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in