Hof aan de Hef

10
9097

Hof aan de Hef

Hof aan de Hef Noordereiland

Het nieuwbouwproject Hof aan de Hef op het Noordereiland in Rotterdam is in het 1e kwartaal 2017 opgeleverd. In het nieuwe woonblok zijn 37 stadswoningen en 10 appartementen gebouwd. Deze vervingen het 19e eeuwse woonblok ‘Ons Blok’ dat eind 2014 hiervoor is gesloopt. Het ontwerp, in historiserende stijl, van Hof aan de Hef is van Geusebroek Verheij Architecten in opdracht van wooncorporatie Woonstad.

Hof aan de Hef nov-16 7

Hof aan de Hef

Hof aan de Hef is gebouwd op de hoek van de Prins Hendrikkade en de van der Takstraat aan de voet van de Koninginnenbrug op het Noordereiland. De nieuwbouw bestaat uit 14 herenhuizen, 13 stadswoningen en 10 appartementen in een gesloten woonblok met eigen tuin en een gemeenschappelijk binnenterrein. De herbouw van ‘Ons Blok’ is in architectonische zin een eigentijdse interpretatie van de 19e eeuwse architectuur op het Noordereiland.

Hof aan de Hef

Hof aan de Hef – koopwoningen

Hof aan de Hef combineert de levendigheid van de stad met de geborgenheid van het wonen aan een hof. In Hof aan de Hef zijn de volgende woningen gerealiseerd.

De 14 Herenhuizen kijken uit over het water van de Koningshaven en de andere herenhuizen kijken over het Burgemeester Hoffmanplein. Alle herenhuizen hebben 4 bouwlagen en een dakterras. Circa 160 m2 bruto vloeroppervlak. Koopprijs (vrij op naam) vanaf € 330.000,-.

De 13 stadswoningen aan de Van der Takstraat en Tulpstraat hebben 3 bouwlagen met 1 of 2 privé buitenruimtes (terras en/of balkon). Er zijn veel indelingen mogelijk, zoals het aantal slaapkamers of een kantoor aan huis. Jij mag het zeggen. Circa 130 m2 bruto vloeroppervlak. Koopprijs (vrij op naam) vanaf € 265.000,-.

De 10 appartementen liggen aan de Van der Takstraat. Dankzij de vele ramen zijn het zeer lichte woningen. De appartementen zijn grotendeels gericht op de hof, waar het ruime en zonnige balkon ook op uitkijkt. Circa 115 m2 bruto vloeroppervlak. Koopprijs (vrij op naam) vanaf € 220.000,-.

Hof aan de Hef

Stadsvernieuwing jaren 80 – Ons Blok

Het 19e eeuwse woonblok ‘Ons Blok’ overleefde de 2e Wereld Oorlog maar werd in de jaren tachtig tijdens een stadsvernieuwingsgolf gerenoveerd. De gevels en plattegronden werden gewijzigd en de oorspronkelijke architectonische detaillering en materialisering zijn voor een deel veranderd. Bovendien zijn de oorspronkelijke kappen vervangen door dakdozen. De compositie van de vensteropeningen in de gevels en de winkel- en bedrijfsruimtes in de plint zijn nog wel oorspronkelijk. In 2008 werd dit woonblok aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Bekijk hier de Hof aan de Hef foto-updates en de oude situatie

Projectgegevens

Naam: Hof aan de Hef
Status: Gerealiseerd
Locatie: Prins Hendrikkade
Deelgemeente: 
Feijenoord – Noordereiland
Categorie: Woningbouw
Architect: Geusebroek Verheij Architecten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2015
Realisatie: 2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hof aan de Hef 51.913318, 4.496328 Hof aan de Hef woningen 2016

Impressies 

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”hofaandehef-impr”]

10 REACTIES

 1. Stelletjes zeikerds hierboven!!! Resultaat is fenomenaal! Zeer kleurrijk en een respectvolle verbetering!! Vooral zo verder bouwen in de stad, met de herkenbare oude signature van weleer! 😉

 2. Hoe verzin je het…staan er nog ergens prachtige beeldbepalende panden, wordt het gesloopt voor zo’n suf ontwerp. Renoveer deze panden liever of laat ze in aanmerking komen voor ‘kluswoningen’.

 3. Dit heel bijzondere blok verdient het gerenoveerd te worden ipv gesloopt! Er is nog maar zo weinig ouds over in deze stad!

 4. Het is een schande wat de duitsers op een haar na hebben gebombardeerd wordt nu door zgn Rotterdammmers gesloopt . Misschien is dit een mooie locatie voor een turkse wijk

 5. waarom meer worden gebruiken als belachelijk.
  Hoe is het mogelijk dat het gebouw van Ooms en nu dit blok tegen de vlakte moeten. Blijkbaar zijn wij nog steeds erg goed in het vernietigen van zaken die de moeite waard zijn en wordt wat de moeite waard is ( misschien met wat aanpassingen ) vernietigd.
  Als ik denk aan het bombardement van ’40 dan krijg ij ondanks ik dit zelf niet mee maakte tranen in de ogen en dit doen wij nota bene zelf.
  Schande Jan Willem Holtkamp

 6. Het is niet alleen een bestemd stadsgezicht, maar een vage tekening volstaat blijkbaar om dit aanbesteed te krijgen. Ook op de site van Geusebroek is slechts deze schets te vinden..

  Kan dit blok niet in oude luister hersteld worden???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in