The Lobby – Kruiskade

0
1403

The Lobby is het herontwikkelingsproject van het gebouw The Crystal House aan de zuidkant van de Kruiskade in Rotterdam. Het ontwerp van het gebouw met luxe winkels en hoogwaardige horeca is van KAAN Architecten in opdracht van Manhave vastgoed. De bouw zal in 2022 starten.

The Lobby Manhave Kruiskade 5
The Lobby Kruiskade Rotterdam – Manhave Vastgoed

Horecapaviljoen met daktuin

Het programma van The Lobby op de begane grond blijft luxe retail met high fashion voor dames en heren. Hiernaast komt ook de toegang van een hoogwaardige horeca die doorloopt tot aan het paviljoen met daktuin. Op het dak van The Lobby bevindt zich een paviljoen met glazen schuifpuien en veel lichtinval. Passend bij het Rotterdamse groene daken beleid wordt op het dak van The Lobby een groene daktuin ontwikkeld. Het groene dakterras wordt toegankelijk voor het publiek in ieder jaargetij.

The Lobby Manhave Kruiskade 1
The Lobby Kruiskade Rotterdam – Manhave Vastgoed

Meer info Manhave Vastgoed

Dreamhouse

Aan de zelfde kant van de Kruiskade werd in 2013 op de hoek van de Kruiskade en Karel Doormanstraat het Dreamhouse gerenoveerd. Ook deze herontwikkeling werd vormgegeven door KAAN Architecten in opdracht van Manhave Vastgoed. In dit winkelpand zijn juwelier Schaap en Citroen en modeketen COS gevestigd.

Lumieretoren

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, wil Manhave samen met VORM de Lumieretoren bouwen. Deze toren van ca. 200 meter zal circa 400 huurappartementen, een hotel, kantoren, winkels en horeca bevatten. Ook hier is architectenbureau KAAN verantwoordelijk voor het ontwerp.

Projectgegevens

Naam: The Lobby
Status: in ontwikkeling
Adres: Kruiskade
Functie: Winkels en Horeca
Architect: KAAN Architecten
Opdrachtgever: Manhave Vastgoed
Start bouw: 2022
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

The Lobby 51.922237, 4.475062 The Lobby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here