The Lobby – Kruiskade

2
8741

The Lobby is het herontwikkelingsproject van het gebouw The Crystal House aan de zuidkant van de Kruiskade in Rotterdam. Het ontwerp van het gebouw met luxe winkels en hoogwaardige horeca is van KAAN Architecten in opdracht van Manhave vastgoed. In maart 2022 is gestart met de sloop van het huidige gebouw.

The Lobby Manhave Kruiskade 5
The Lobby Kruiskade Rotterdam – Manhave Vastgoed

Horecapaviljoen met daktuin

Het programma van The Lobby op de begane grond blijft luxe retail met high fashion voor dames en heren. Hiernaast komt ook de toegang van een hoogwaardige horeca die doorloopt tot aan het paviljoen met daktuin. Op het dak van The Lobby bevindt zich een paviljoen met glazen schuifpuien en veel lichtinval. Passend bij het Rotterdamse groene daken beleid wordt op het dak van The Lobby een groene daktuin ontwikkeld. Het groene dakterras wordt toegankelijk voor het publiek in ieder jaargetij.

The Lobby Manhave Kruiskade 1
The Lobby Kruiskade Rotterdam – Manhave Vastgoed

Meer info Manhave Vastgoed

Voortgang bouw The Lobby

In maart 2022 is gestart met de gedeeltelijke sloop van het Crystal House dat in 1986 op deze plek werd gebouwd. Alleen het casco zal blijven staan.

The Lobby Kruiskade
The Lobby Kruiskade

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”TheLobby-bouw”]

Dreamhouse

Aan de zelfde kant van de Kruiskade werd in 2013 op de hoek van de Kruiskade en Karel Doormanstraat het Dreamhouse gerenoveerd. Ook deze herontwikkeling werd vormgegeven door KAAN Architecten in opdracht van Manhave Vastgoed. In dit winkelpand zijn juwelier Schaap en Citroen en modeketen COS gevestigd.

Lumieretoren

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, wil Manhave samen met VORM de Lumieretoren bouwen. Deze toren van ca. 200 meter zal circa 400 huurappartementen, een hotel, kantoren, winkels en horeca bevatten. Ook hier is architectenbureau KAAN verantwoordelijk voor het ontwerp.

Projectgegevens

Naam: The Lobby
Status: in uitvoering
Adres: Kruiskade
Functie: Winkels en Horeca
Architect: KAAN Architecten
Opdrachtgever: Manhave Vastgoed
Start bouw: 2022
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

The Lobby 51.922237, 4.475062 The Lobby

2 REACTIES

  1. KAAN architecten kan zijn nieuwe terminal op Schiphol (nog) niet realiseren, dus kan men z’n ei kwijt in Rotterdam waar een frequente hoge vernieuwings golf gaande is. Echt oud mogen de naoorlogse nieuwbouw blijkbaar niet worden want men wilt gaan vergroenen en plaats maken voor relatief kort durende projecten. Zal mij benieuwen hoelang deze Kruiskade herbouw meegaat, of wordt het over tien jaar al weer gesloopt voor een ander stulpje ? Las Vegas en Rotterdam hebben één ding met elkaar gemeen, nieuwe gebouwen gaan relatief korte tijd mee en nu ook maar afwachten wat voor Lumiere toren er komt, vierkant en hoekig zoals zo vaak in de stad of toch iets speelser ?

  2. Eenvormigheid troef in de binnenstad van Rotterdam! Oude gebouwen krijgen een “herontwikkeling”, omdat ze “gedateerd” zijn. Zie Hotel One (waarom is het oorspronkelijke wederopbouwpand van Galeries Modernes in vredesnaam niet in ere hersteld?) en zie de plannen voor het oude V&D pand aan de Hoogstraat en voor dit “oude” Crystal House: de gevels worden allemaal weggepoetst en ze gaan er allemaal hetzelfde uitzien, volgens de mode van vandaag, inclusief (vooral) groene daktuin. Crystal House, karakteristiek voor de jaren ’80, enig in z’n soort, maar gedateerd, dus weg ermee! Bedankt, Manhave!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in