Park Maashaven

0
1029

Het Park Maashaven in Rotterdam Zuid wordt een zeven hectare groot park met ligweides, bomen, afwisselende beplanting en hoogteverschillen. Voor het Maashavenpark wordt een deel van de Maashaven gedempt. Het New Yorkse landschapsbureau SWA Balsey heeft de opdracht gewonnen voor het ontwerp welke door de Gemeente Rotterdam was uitgeschreven. De vermoedelijke naam voor het nieuwe Park Maashaven wordt het Nelson Mandelapark. Op 17 juni 2020 werd bekend dat Gemeente Rotterdam 223 miljoen euro beschikbaar stelt voor 7 stadsproject waaronder het Park Maashaven.

Park Maashaven – SWA Balsey

De Maashaven is omgeven door de stadswijken Tarwewijk, Bloemhof en Afrikaanderbuurt die weinig groene verblijfsplekken kennen. Ook het uitzicht op het water wordt nauwelijks benut. Het nieuwe Maashavenpark moet hier verandering in brengen. Door de komst van het park zal ook de Maassilo toegankelijker worden. Tevens kan het park ruimte bieden voor festivals en evenementen. Ook als het Maashavenpark is gerealiseerd blijft er veel ruimte over in de Maashaven voor de binnenvaart.

Park Maashaven – SWA Balsey

Naast het Maashavenpark wordt ook de Rijnhaven voor een gedeelte gedempt voor herontwikkeling met nieuwbouw en een Rijnhavenpark. Aan de andere kant van Zuid wordt in Feijenoord het Rivieroeverpark gerealiseerd. Dit getijdepark loopt van Eiland Brienenoord langs de Nieuwe Kuip naar het Mallegatpark. Dit park is onderdeel van Feijenoord City.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here