Blok T laatste nieuwbouwplan in Parkstad

0
6094

Het woonblok met de werktitel Blok T is het laatste project dat ontwikkeld wordt in Parkstad Rotterdam. Voor het nieuwplan met 200 woningen en voorzieningen is een bestemmingsplan en een nota van eisen gemaakt door de gemeente Rotterdam omdat er nog geen concreet bouwplan ligt. Het bestemmingsplan ligt tot en met 30 mei 2022 ter inzage.

Woontoren(tje) maximaal 62 meter

Woonblok T krijgt aan de Laan op Zuid bevindt een toren die deel uit maakt van de verspringende hoogteaccenten langs de bouelevard van de Laan op Zuid.

Daarnaast vormt de toren samen met de bebouwing aan de overzijde van de Laan op Zuid een overgang van Parkstad naar Feyenoord City. De toren is 20 lagen (maximaal 62 meter). Het basement aan de Laan op Zuid is aan de noordoostzijde vijf bouwlagen (17meter) hoog. Op de hoek Laan op Zuid – 2e Rosestraat is het basement zes bouwlagen (20 meter). Langs de Stroomkoningstraat en de Lorna de Georgestraat bevinden zich stadswoningen van minimaal 4 bouwlagen (16 meter).

Nieuwbouw Parkstad

Het nieuwe bouwblok ligt op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat. Het maakt onderdeel uit van het plan Parkstad sluit tevens aan de zuidoostzijde naadloos aan op de ontwikkeling van Feyenoord City. Naast Blok T zijn de nieuwbouwprojecten Koer (I), Blok S en Imagine (K3) in aanbouw. Naast parkstad wordt de Tweebosbuurt geherstructureerd.

Projectgegevens

Naam: Blok T werknaam
Status: In ontwikkeling
Adres: Laan op Zuid, 2e Rosestraat
Deelgebied: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: nog niet bekend
Opdrachtgever: 
nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Blok T 51.900139, 4.510059

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in