Parlando nieuwbouw IJsselmonde

5
19688

Parlando is een nieuwbouwproject dat is gebouwd naast het Spinozapark in de wijk Lombardijen in het stadsdeel IJsselmonde in Rotterdam. Parlando bestaat uit 15 huurwoningen met tuin en 60 appartementen. Het ontwerp is van architectenbureau Groosman in opdracht van Havensteder. De bouw door VORM is op 19 mei 2020 gestart. De oplevering vond plaats in de zomer 2021.

Het ontwikkelen van de Molièrebuurt is onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). De nieuwbouwwoningen worden gebouwd op het leegstaande terrein aan de Du Perronstraat en Mollierestraat. Op deze locatie stonden tot 2003 vier gebouwen met portiek-etagewoningen. De toenmalige plannen voor een zorgcomplex waren door de kredietcrisis van de baan.

Parlando Groosman
Parlando Groosman Havensteder Lombardijen

Huurwoningen

Naast de betaalbaarheid van de woningen wordt ook veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van dit project. Logischerwijs worden alle woningen gasloos gerealiseerd. Daarnaast bestaat het installatieconcept uit stadsverwarming, gebalanceerde ventilatie (WTW) en zonnepanelen voor het elektraverbruik van de algemene ruimten en de 15 eengezinswoningen. Alle woningen krijgen energielabel A toegekend, vanwege de hoge prestaties op duurzaamheid.

De 75 sociale huurwoningen van Havensteder zijn onderverdeeld in 60 appartementen en 15 eengezinswoningen. Inschrijven kan via www.woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Meer nieuwbouwprojecten in Rotterdam Zuid

Projectgegevens

Naam: Parlando
Status: gerealiseerd
Adres: Du Perronstraat, Molliereweg
Deelgebied: IJsselmonde, Charlois
Type: 75 woningen
Architect: Groosman
Opdrachtgever: Havensteder
Start: 2019
Realisatie: 2021

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parlando 51.874300, 4.520100 Parlando

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in