HART 010 – herontwikkeling Coolse Poort

1
3803

HART 010 is de naam van de herontwikkeling van het gebied rond de de kantoortoren Coolse Poort en Churchilplein tussen de Coolsingel, West Blaak en Binnenwegplein in Rotterdam. Het integrale project is een ontwikkeling van de gemeente Rotterdam met vastgoedeigenaar Aroundtown SA en ontwikkelaar Local. Begin 2020 is het ambitiedocument gepresenteerd. Architectenbureau Mecanoo van Francine Houben maakt het masterplan van HART 010, dit wordt in 2021 verwacht.

Ontwikkel locatie Hart 010

Woontorens van + 150 meter

De ambities voor Hart 010 zijn hoog. De toplocatie midden in het centrum vraagt er ook naar. De plannen van de belegger en ontwikkelaar beogen een transformatie naar een spectaculaire entree van de Coolsingel. Een verbinding tussen het drukste metrostation (Beurs) van Nederland en het winkelhart (Lijnbaan en Forum) van Rotterdam met woontorens van boven de 150 meter hoog.

Masterplan van Mecanoo

Architectenbureau Mecanoo van Francine Houben mag het masterplan van HART 010 in 2020 uitwerken. Naast Mecanoo, is ook al gesproken met enkele bekende ‘starchitects’, zoals de Pools-Amerikaanse Daniel Libeskind (bekend van het nieuwe World Trade Center in New York) en de Deen Bjarke Ingels van architectenbureau Big.

De Duits-Israelische vastgoedbelegger Aroundtown SA heeft de kantoorpanden Coolse Poort (2014) en ‘Westblaak’ (2019) verworven. Na de aankoop van de Coolse Poort heeft Aroundtown de gemeente benaderd met een voorstel voor een integrale ambitieuze herontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Hart 010
Status: in ontwikkeling
Locatie: Westblaak, Coolsingel, Binnenwegplein
Deelgebied: 
Centrum, Cool
Categorie: Woningbouw, winkels
Architect: Mecanoo (masterplan)
Opdrachtgever: Aroundtown SA
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here