Vernieuwing De Kuip, twee kandidaten over

0
1821

Voor de vernieuwing van het Feyenoord Stadion De Nieuwe Kuip BAMDe Kuip zijn nog twee partijen in de race.  Of het consortium rond bouwbedrijf BAM of Red de Kuip mag de klus klaren. Dit heeft het driemanschap die de plannen heeft beoordeeld onder leiding van oud wethouder Wim van Sluis vandaag bekend gemaakt. De plannen van o.a. bouwer VolkersWessels en van architectebureau Zwarts Jansma zijn afgevallen.

Beide partijen willen in grote lijnen hetzelfde voor de Kuip. Zo krijgt het stadion in de twee visies ruim 70.000 zitplaatsen en een schuifdak. De renovatie moet een stadion van Europese allure opleveren. Ook zetten beide partijen in op veel commerciële ruimtes en skyboxen. Dat moet een hypermodern stadion opleveren, dat wel de charme heeft van de oude Kuip. Aan de plannen hangt dan ook een vergelijkbaar prijskaartje: het BAM-plan kost 196 miljoen euro, tegenover circa 206 miljoen euro voor het plan van Red de Kuip. Voor de bouw van een nieuw stadion is volgens het trojka geen draagvlak.

De komende weken gaan de twee ‘finalisten’ om te tafel met het trojka van Feyenoord-verkenners. Op 25 april 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in