West 8 – Adriaan Geuze (1960)

1
7771

West 8 Urban Design & Landscape Architecture is een internationaal bureau voor stedenbouw en landschap architectuur opgericht in 1987 in Rotterdam door Adriaan Geuze en Paul van Beek.  Het bureau is inmiddels één van de grootste van Nederland met een team van ca. 75 architecten, stedebouwkundigen en landschaparchitecten. Het bureau heeft vestigingen in Rotterdam en New York.

Adriaan GeuzeAdriaan Geuze
Dordrecht; 28-10-1960
Woonplaats: Rotterdam

De in 1960 geboren landschapsarchitect Adriaan Geuze studeerde in 1987 af aan de Universiteit van Wageningen aan de studie landschapsarchitectuur. In het zelfde jaar richt hij in Rotterdam samen met Paul van Beek het bureau West 8 op (die later de firma verliet).  Adriaan Geuze wint in 1990 de prestiseuze Prix de Rome prijs en in 1995 wint hij de Maaskantprijs voor jonge architecten. Door de oprichting van de Stichting S.L.A.(Surrealistic Landscape Architects) in 1992 zorgde Geuze er voor dat zijn vakgebied meer bekendheid kreeg bij het publiek. Hij was professor aan de TU in Delft en is gastprofessor aan de Harvard University. In 2005 werd Adriaan Geuze curator voor de tweede Architectuur Bienale in Rotterdam.

MaaskantgebouwWest 8
Maaskantgebouw,
Schiehaven 13M
3024 EC Rotterdam

 

Mondiale projecten West 8
Governors Island, New York, USA, 2009
Playa de Palma, Mallorca, Spanje, 2008
Central Waterfront, Toronto, Canada, 2006

Projecten van West 8 in Rotterdam

1 REACTIE

 1. Beste mensen
  Ik ben Greet Roosloot en bewoner van het lloydkwartier, ik woon op de Lloydkade en ben aktief samen met meer mensen om in het Lloydkwartier, , het groen te behouden (Tuin op de Pier)en mee te denken over hoe we het Lloydkwartier in een leukere buurt kunnen veranderen, waar het goed wonen is. Tuin op de Pier moet verdwijnen want er komt nieuwbouw . Na 1 1/2 jaar contacten met SO en de gebiedscie zijn we er eindelijk in geslaagd om een serieuze gesprekspartner te zijn van SO m.b.t. groenstrategie en wonen.
  Wij zijn van plan een ontwerpatelier te gaan organiseren om ideeen, uitgangspunten hiervoor te formuleren. Zijn jullie geinteresseerd om als ondernemer in het Lloydkwartier mee te doen aan dit ontwerpatelier?
  Kunnen we dit toelichten in een gesprek?

  We horen graag van jullie.
  Hartelijke groet
  Greet Roosloot
  0636096574

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in