CasaNova – woontoren

8
33087

CasaNova is de naam van de 110 meter hoge woontoren die wordt gebouwd aan de Wijnhaven 65 in Rotterdam. Het ontwerp van Barcode Architects in opdracht van Wilma Wonen bestaat uit een driehoekige woontoren bovenop een vijflaagse onderbouw met parkeergarage, woningen en commerciële functies. De verkoop van de 116 koopwoningen is in december 2018 gestart. De bouw startte in 2019. Oplevering wordt in 2021 verwacht.

Casa Nova

Woontorens Wijnhaven

CasaNova aan Wijnhaven 65 vormt straks vormen samen met de naastgelegen toren The Muse (Wijnhaven 69) een ensemble aan de Wijnhaven. De beide torens worden aan elkaar gekoppeld met als centrale ontmoetingsplek op de vijfde verdieping een groene daktuin van ongeveer 1.500 m2. In beide torens komen voorzieningen die het wonen op deze plek nog aangenamer maken. Zo komen er hotelkamers voor gasten, een professionele keuken (aan de daktuin), een werk- of atelierruimte en een ruimte voor cardiofitness.

Wijnhaven 65 Barcode

Appartementen

CasaNova bestaat uit 110 koopappartementen en 6 penthouses. De woontoren telt per verdieping slechts drie koopappartementen (oppervlakten circa 90, 120 en 140 m2), met drie of vier kamers en een bovengemiddeld afwerkingsniveau. In de onderste vier verdiepingen komen havenappartementen (vanaf circa 50 m2) 93 parkeerplaatsen en de privé bergingen.

Casa Nova

Meer informatie en inschrijven: projectwebsite

Ontwerp CasaNova

De woontoren aan de Wijnhaven 65 wordt net als de naastgelegen woontoren The Muse ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam in opdracht van ontwikkelaar Wilma Wonen.

Projectgegevens

Naam: CasaNova
Status: in uitvoering
Lokatie: Wijnhaven 65
Deelgemeente: Centrum
Categorie: 116 woningen, commerciële ruimte
Architect: Barcode Architects
Opdrachtgever: Wilma Wonen
Start bouw: maart 2019
Realisatie: 2021

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

CasaNova 51.917856, 4.487422 CasaNova woontoren

8 REACTIES

 1. Over smaak valt niet te twisten maar ik vind het een erg gewaagde basis, dit tart wel enige natuurkundige wetten vermoed ik.
  Ik hoop dat ze weten wat ze bouwen.

 2. Je zou er een ‘300 graden-uitzicht’ hebben volgens de makers. Klopt niet want op alle drie de hoeken loopt er een verticale pilaar van boven naar beneden. Je uitzicht wordt daarmee dus flink onderbroken en in twee stukken gesplitst. Wat mij betreft op zich wel een begrijpelijke keuze (het zal wel de goedkopere oplossing zijn), maar dan moet je het dus niet met ‘300 graden-uitzicht’ presenteren.

 3. Waarom alweer zo’n PLAT dak ? Zou het niet leuk of mooier zijn geweest als het ook spitser naar boven toeliep ? Of dat de bovenkant een spiegeling is van de onderkant, een beetje afgeronder. Het gaat natuurlijk ook om de financiële kant, in dit ontwerp is de opbrengst groot door het woning aanbod. Wellicht dat andere toekomstige woon c.q. kantoortorens een meer esthetische, creatievere vormgeving krijgen dan het eeuwige platte daken principe…
  Frans Eekhout

 4. mooi ontwerp, beetje jaren 80 look.
  steekt af tegen de rest van de gebouwen in de omgeving , ook mooie hoogte!
  ik zeg bouwen!!

 5. Nee.
  Er is genoeg variëteit aan vormen en kleuren.
  Je HOEFT niet elke keer iets geks te doen,
  zoals een driehoek en zo’n rare vernauwende basis.
  Niets mis met een verzameling moderne elegante woontorens,
  die onderling een beetje verschillen in hoogte, kleur en materiaal.
  Maar alsjeblieft geen pretpark.
  Mijn mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here