CasaNova – woontoren

9
43573

CasaNova is de naam van de 110 meter hoge woontoren aan de Wijnhaven 65 in Rotterdam. Het ontwerp is van Barcode Architects in opdracht van Wilma Wonen. CasaNova bestaat uit een driehoekige woontoren bovenop een vijflaagse onderbouw met parkeergarage, woningen en commerciële functies. De verkoop van de 116 koopwoningen is in december 2018 gestart. De bouw startte in 2019. In december 2021 werd het hoogste punt bereikt. Het gebouw werd op 1 december 2022 opgeleverd.

Casa Nova

Woontorens Wijnhaven

CasaNova aan Wijnhaven 65 vormt samen met de naastgelegen toren The Muse (Wijnhaven 69) een ensemble aan de Wijnhaven. De beide torens zijn aan elkaar gekoppeld met als centrale ontmoetingsplek op de vijfde verdieping een groene daktuin van 1.600 m2. In beide torens zijn voorzieningen die het wonen op deze plek nog aangenamer maken. Zo zijn er hotelkamers voor gasten, een professionele keuken (aan de daktuin), een werk- of atelierruimte en een ruimte voor cardiofitness.

CasaNova bouw
Casanova bouw
Casanova bouw
Foo update CasaNova 6 maart 2022

Appartementen

CasaNova bestaat uit 110 koopappartementen en 6 penthouses. De woontoren telt per verdieping slechts drie koopappartementen (oppervlakten circa 90, 120 en 140 m2), met drie of vier kamers en een bovengemiddeld afwerkingsniveau. In de onderste vier verdiepingen komen havenappartementen (vanaf circa 50 m2) 93 parkeerplaatsen en de privé bergingen.

Casa Nova

Meer informatie en inschrijven: projectwebsite

Ontwerp CasaNova

De woontoren aan de Wijnhaven 65 is net als de naastgelegen woontoren The Muse ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam in opdracht van ontwikkelaar Wilma Wonen. Het ontwerp van een slanke gebouwvorm zorgt voor optimale zichtlijnen en daglichttoetreding voor de omliggende gebouwen. De appartementen in de toren hebben panoramische uitzichten over de stad. Roodbruine travertijnpanelen geven de toren rondom een warme en tevens stoere uitstraling. Richting de top van de toren hebben de panelen geleidelijk steeds bredere gladgepolijste afvlakkingen die het zonlicht weerspiegelen. Dit geeft CasaNova gedurende de dag een veranderend aanzicht.

Projectgegevens

Naam: CasaNova
Status: in uitvoering
Lokatie: Wijnhaven 65
Deelgemeente: Centrum
Categorie: 116 woningen, commerciële ruimte
Architect: Barcode Architects
Opdrachtgever: Wilma Wonen
Start bouw: maart 2019
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

CasaNova 51.917856, 4.487422 CasaNova woontoren

9 REACTIES

 1. Vandaag nog langs gefietst, heel tof gebouw! Hoogwaardige architectuur, een mooie toevoeging aan de skyline van de wijnhaven

 2. Over smaak valt niet te twisten maar ik vind het een erg gewaagde basis, dit tart wel enige natuurkundige wetten vermoed ik.
  Ik hoop dat ze weten wat ze bouwen.

 3. Je zou er een ‘300 graden-uitzicht’ hebben volgens de makers. Klopt niet want op alle drie de hoeken loopt er een verticale pilaar van boven naar beneden. Je uitzicht wordt daarmee dus flink onderbroken en in twee stukken gesplitst. Wat mij betreft op zich wel een begrijpelijke keuze (het zal wel de goedkopere oplossing zijn), maar dan moet je het dus niet met ‘300 graden-uitzicht’ presenteren.

 4. Waarom alweer zo’n PLAT dak ? Zou het niet leuk of mooier zijn geweest als het ook spitser naar boven toeliep ? Of dat de bovenkant een spiegeling is van de onderkant, een beetje afgeronder. Het gaat natuurlijk ook om de financiële kant, in dit ontwerp is de opbrengst groot door het woning aanbod. Wellicht dat andere toekomstige woon c.q. kantoortorens een meer esthetische, creatievere vormgeving krijgen dan het eeuwige platte daken principe…
  Frans Eekhout

 5. mooi ontwerp, beetje jaren 80 look.
  steekt af tegen de rest van de gebouwen in de omgeving , ook mooie hoogte!
  ik zeg bouwen!!

 6. Nee.
  Er is genoeg variëteit aan vormen en kleuren.
  Je HOEFT niet elke keer iets geks te doen,
  zoals een driehoek en zo’n rare vernauwende basis.
  Niets mis met een verzameling moderne elegante woontorens,
  die onderling een beetje verschillen in hoogte, kleur en materiaal.
  Maar alsjeblieft geen pretpark.
  Mijn mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in